جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات فعالان محیط زیستی بازداشتی برگزار شد

0
471

سید کاظم حسینی، وکیل مدافع یکی از متهمان پرونده موسوم به “فعالان محیط زیست” بازداشتی از برگزاری دومین جلسه رسیدگی به این پرونده خبر داد و گفت در این جلسه قسمت دیگری از کیفرخواست پرونده قرائت شد و ادامه دادگاه به جلسه بعدی موکول شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، امروز شنبه ۱۳ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، دومین جلسه محاکمه فعالان محیط زیستی بازداشتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. جلسه اول این دادگاه روز چهارشنبه ۱۰ بهمن‌ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی و با حضور مستشار دادگاه برگزار شده بود. در حالی که محمدحسین آقاسی پیشتر گفته بود که از وی به عنوان وکیل سام رجبی برای حضور در جلسه دادگاه دعوت نشده، سید کاظم حسینی، وکیل مدافع یکی دیگر از متهمان پرونده فعالان محیط زیست مدعی شد که هر ۸ متهم این پرونده به همراه وکلایشان در جلسه امروز حضور داشتند و زمان جلسه بعدی رسیدگی به این پرونده متعاقباً اعلام خواهد شد. حسینی همچنین گفت که کیفرخواست این پرونده بیش از ۳۰۰ صفحه است. این وکیل دادگستری افزود: زمان جلسه بعدی از سوی دادگاه اعلام نشد و تاریخ برگزاری آن مشخص نیست ولی دادگاه اعلام کرد متعاقبا زمان جلسه سوم را اعلام می‌کند. محمدحسین آقاسی روز جمعه ۱۲ بهمن‌ماه از برگزاری دومین جلسه محاکمه فعالان محیط زیستی برای امروز شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ خبر داده و گفته بود که از وی به عنوان وکیل سام رجبی برای حضور در جلسه دادگاه دعوت نشده است در حالی که هنوز هیچ ابلاغیه‌ای در خصوص عزل او از سوی موکلش اعلام نشده است. 

همچنین سام رجبی که به همراه پنج تن از این بازداشت شدگان متهم به جاسوسی شده بود که از اتهام جاسوسی تبرئه شده است. حقوق بشر در ایران در تاریخ ۸ مهر ماه طی گزارشی از ارسال پرونده سام رجبی به دادگاه جهت رسیدگی به دادگاه انقلاب خبر داده بود. این نکته حائز اهمیت است که اتهام افساد فی الارض، متوجه هر هشت نفر بازداشت شده فعال محیط زیست نیست. ۵ نفری که این اتهام علیه آنها مطرح شده، مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، هومن جوکار، سپیده کاشانی و طاهر قدیریان میباشد.

لازم به ذکر است که در جلسه نخست دادگاه نیز که روز چهارشنبه دهم بهمن ماه برگزار شده بود، سه وکیل از بین وکلای مورد تایید رئیس قوه قضاییه موضوع ماده ۴۸ آیین دادسرای کیفری شامل رضا جعفری، بیگی و حسینی -از قضات بازنشسته- در دادگاه حضور داشتند. بنا بر گزارش ایرنا رضا جعفری وکیل چند تن از این متهمان حاضر به پاسخگویی درباره این پرونده نشده است.

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۱۲ بهمن ماه طی گزارشی از برگزاری جلسه غیرعلنی ۸ متهم “پرونده فعالان محیط زیستی بازداشتی” در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «جاسوسی از مراکز نظامی ایران» اطلاع رسانی کرده بود.

محمدحسین آقاسی پس از برگزاری جلسه دادگاه گفته بود: “شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی “بدون اینکه موکلم مرا عزل کند از حضور من در دادگاه خودداری کرد و دادگاه با حضور وکلای مورد تایید قوه قضاییه برگزار شد”. به گفته آقای آقاسی خانواده این افراد تا پیش از جلسه امروز از برگزاری دادگاه اطلاع نداشتند و “فقط می دانستند دادگاه، متهمان را احضار کرده اما علت احضار مشخص نبود”.

پرونده موسوم به فعالان محیط زیست، هشت متهم دارد که برای چهار نفر به اتهام افساد فی الارض، سه نفر به اتهام جاسوسی و یک نفر هم به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، کیفرخواست صادر شده است. اتهام چهار متهم این پرونده در ابتدا جاسوسی بود که بعد به افساد فی الارض تغییر کرد.

محمدحسین آغاسی پیشتر در تاریخ ۱۲ دی‌ماه از صدور کیفرخواست برای سه تن از متهمان پرونده موسوم به فعالان محیط زیست خبر داد و گفته بود: “روز گذشته ۳ تن از متهمان پرونده فعالان محیط زیست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران احضار و کیفرخواست صادره از سوی دادسرا به آنها ابلاغ شد”. وی در مهرماه سال جاری نیز اعلام کرده بود: “واقعیت این است که دادستان از بازپرس پرونده دادرسی عادلانهخواسته تا اتهام افساد فی‌الارض را به ۵ نفر از متهمان این پرونده تفهیم کند و بازپرس هم پذیرفته است”.

خانواده‌های فعالان محیط زیست بازداشت‌شده در ایران نیز در آبان‌ماه در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اتهامات علیه فرزندان خود را “باورنکردنی” خوانده و درخواست دادرسی عادلانه کردند. آنها همچنین خواستار رفع محدودیت‌ها برای دسترسی به وکیل شده بودند.

یک سال از بازداشت«مراد طاهباز»، «سام رجبی»، «امیرحسین خالقی»، «هومن جوکار»، «سپیده کاشانی»، «نیلوفر بیانی» و «طاهر قدیریان»،«عبدالرضا کوهپایه» فعالان محیط زیستی در ایران گذشته است؛ با اینکه وزارت اطلاعات و سازمان محیط زیست بارها تاکید کرده‌اند که این بازداشت شدگان بی گناه هستند، اما قوه قضاییه ایران همچنان اصرار بر گناه کار بودن این افراد دارد و همچنان این افراد در بازداشت به سر می‌برند.

علاوه بر این افراد، مرتضی آریانژاد، کاووس سیدامامی، حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع و علیرضا فرهادزاده ۶ تن دیگر از کارشناسان حیات وحش و فعالان محیط زیست ایران هستند که در ماه‌های پایانی سال گذشته به اتهام مرتبط بودن با یک پرونده جاسوسی بازداشت شده بودند. دو هفته بعد از بازداشت به خانواده کاووس سیدامامی اطلاع داده شد که او  در زندان جان باخته است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading