دوشنبه , ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

افزایش محکومیت حبس رحیم محمدپور, زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی تبریز

0
1100

شعبه ۲۶ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی, “رحیم محمدپور”, زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی تبریز را با افزایش حکم دادگاه بدوی به ۱۳ سال و ۳ ماه محکوم کرده است. وی پیش از این از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, “رحیم محمدپور”, زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی تبریز که پیش از این از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب این شهر به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری از بابت اتهامات؛ “عضویت در گروههای معاند نظام”, “توهین به رهبری”, “توهین به روح الله خمینی”, “تبلیغ علیه نظام” محکوم شده بود, پس از ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر و بررسی پرونده از سوی شعبه ۲۶ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی محکومیت وی از ۱۰ سال به ۱۳ سال و ۳ ماه افزایش پیدا کرد. از مجموع حکم صادره براساس ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی ۶ سال از مجموع محکومیت حبس “رحیم محمدپور” لازم الاجرا است. این زندانی سیاسی پیش از این از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ به دلیل تعدد اتهامات، دادگاه تجدید نظر، حکم صادره توسط دادگاه بدوی را بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی به بیش از حداکثر مجازات افزایش داده و بر اساس دادنامه‌ای که روز شنبه ۲۵ خردادماه ابلاغ شد، محکومیت “رحیم محمدپور” از بابت اتهامات “عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام” به تحمل ۶ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “توهین به رهبری” به تحمل ۳ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “توهین به خمینی”  به تحمل ۳ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱۵ ماه حبس تعزیری افزایش پیدا کرد. 
این منبع مطلع همچنین گفت: با توجه به درج  ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، در جرائم موجب تعزیر هر گاه جرایم ارتکابی بیش از ۳ جرم باشد، مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین می‌کند. مجازات اشد یعنی مجموع کل دوران حبسی که “رحیم محمدپور” باید آن را تحمل کند ۶ سال خواهد بود. 

لازم به ذکر است جلسه دادگاه تجدید نظر “رحیم محمدپور”، در تاریخ ۱۹ خردادماه ۱۳۹۸ توسط  شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی برگزار شده بود.

رحیم محمدپور در دادگاه بدوی از سوی  شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز از بابت اتهام “عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام” به تحمل  ۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “توهین به رهبری” به تحمل ۲ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “توهین به خمینی” به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که مجموع محکومیت این زندانی سیاسی ۱۰ سال بود.

سرکوب شهروندان در ایران و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عالادنه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد.

لازم به ذکر است که صادق لاریجانی, رئیس وقت قوه قضائیه ایران در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ در نشستی که با مسئولان قضائی داشت گفته بود هیچ فردی به دلیل انتقاد مورد بازداشت و محاکمه قرار نمیگیرد که پرونده محمد نجفی و سایر فعالان مدنی نمونه ای بارز و آشکار از سرکوب آزادی بیان و قلم و نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در ایران میباشد.

همچنین علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی بارها در صحبتهای خود مدعی شده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد بازداشت و تعقیب قضائی قرار نمی گیرد که در نوع خود صحبتهای این مقام اول حکومت جمهوری اسلامی با واقعیتی که جامعه ایران و ارگانهای امنیتی آن را در دستور کار خود قرار دادند مغایر یکدیگر میباشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading