جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

سپیده فرح آبادی, فعال مدنی جهت اجرای حکم حبس خود بازداشت شد

0
1287

حقوق بشر در ایران – روز جاری, “سپیده فرح آبادی«فرهان»”, فعال مدنی, ساکن تهران, که پیش از این توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران در مجموع  به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود جهت اجرای حکم حبس خود بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸, “سپیده فرح آبادی«فرهان»”, فعال مدنی, ساکن تهران, جهت اجرای حکم حبس ۲ ساله خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. این فعال مدنی در جریان تجمعات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶ بازداشت شده بود و در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی وقت “ماشالله احمدزاده”, به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود که این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی “احمد زرگر”, عینا تائید شد. وی در طی روند دادرسی از دسترسی به وکیل محروم بوده است. 

براساس این گزارش, “سپیده فرح آبادی«فرهان»”, از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب علیه امنیت کشور” نیز به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم عینا توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران تائید شده بود. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری که برای “سپیده فرح آبادی«فرهان»” از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب علیه امنیت کشور” صادر شده لازم به اجرا شده است. 

 لازم به ذکر است؛ در تاریخ ۴ شهریور ماه ۱۳۹۸,”سپیده فرح آبادی«فرهان»”, فعال مدنی, ساکن تهران, پس از رد درخواست اعاده دادرسی بر پرونده خود که پیش از این توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود احضار شده بود. 

همچنین در تاریخ ۲ مردادماه ۱۳۹۸, شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران, به ریاست”احمد زرگر” حکم صادره بر علیه “سپیده فرح آبادی«فرهان»” را پس از مراجعه وی به دفتر شعبه مذکور به این فعال مدنی ابلاغ کرده بود. 

در مرحله بدوی, سپیده فرح آبادی«فرهان», در تاریخ ۱۶تیرماه ۱۳۹۷, پس مراجعه به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران, متوجه شده بود که توسط  “ماشالله احمدزاده”, بصورت غیابی و بدون هیچگونه اطلاع رسانی به وی برای حضور در جلسه دادرسی طی دادنامه صادره به تاریخ ۳ تیرماه ۱۳۹۷, از بابت اتهامات “اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب علیه امنیت کشور” نیز به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۶ بهمن ماه ۱۳۹۶, با انتشار گزارشی از محرومیت سپیده فرح آبادی«فرهان», از دسترسی به وکیل در طی دوران بازجوئی و تشکیل پرونده را اطلاع رسانی کرده بود. 

سپیده فرح آبادی«فرهان», فارغ التحصیل رشته معماری در جریان تجمعات اعتراضی به تاریخ ۱۲دی ماه ۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین, در بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات تحت بازجوئی قرار گرفت و در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۶, با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به مراجع قضائی, در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۶ با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

نیروهای امنیتی از تاریخ ۷ دی‌ماه ۱۳۹۶ بازداشت شهروندان معترض را آغاز کردند و تا پایان این دور از اعتراضات بیش از ۳۷۰۰ نفر در تهران و سایر شهرهای ایران بازداشت شدند. 

در اعتراضات سراسری روز نهم دی ماه در ایران، دانشجویان دانشگاه تهران و امیرکبیر (پلی تکنیک) با جمعیت معترض در تهران همراه شدند و شعارهایی مانند اصلاح طلب اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا, دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد، دانشجو، کارگر، اتحاد اتحاد سر دادند. دانشجویان خوابگاه دانشجویی ,«کوی دانشگاه تهران» نیز در شب ۹ دی ماه ۱۳۹۶ با شعارهایی مانند “کار، نان، آزادی” برای ساعاتی در محوطه این مجتمع خوابگاهی تجمع کرده بودند. 

سرکوب فعالان مدنی و اعمال محدودیتهای شهروندی بر این افراد از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر، همچنین در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر  و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ که بر حق آزادی افراد در انتشار افکار و نظریات خود بدون ملاحظات مرزی تاکید شده است. همچنین برخورداری افراد از حقوق شهروندی از جمله حق کار نیز در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری که از جمله قوانین جاری در دادگاههای کیفری ایران میباشد و متهمان سیاسی و امنیتی بر مبنای آن مجموعه قوانین مورد محاکمه قرار می‌گیرند به صراحت کلام بر اطلاع یافتن متهم از اتهامات منتسبه و همچنین ادله اتهام انتسابی و فراهم آوردن امکانات دفاعی برای متهم در دفاع از خود در زمان محاکمه مورد تاکید قرار گرفته است. 

برچسب هاحبس تعزیریاجتماع و تبانی علیه امنیت ملیاعتراضات دی ماه ۱۳۹۶تجمعات اعتراضی دیماه ۱۳۹۶قاضی احمد زرگراجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملیدی ماه۱۳۹۶اجرای حکم حبسبیخبریشعبه ۲۶ دادگاه انقلابماشالله احمدزادهتجمعات اعتارضی دیماه 1396ماشااله احمدزادهقاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانانتقالصدور حکم شلاقسرکوب فعالان مدنی در ایرانتجمعات اعتراضی دیماه 1396بند زنان در زندان اوینحقوق بشر در اراناجرای حکم حبس تعزیریشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهرانسرکوب شهروندان در ایرانبند زنان زندان اوینشعبه ۳۶ دادگاه انقلابشعبه ۲۶اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجیاجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی و خارجیحقوق بشرحقوق شهروندیسپیده فرح آبادیتجمعات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهراندی ماهسپیده فرهانبازداشتشدگان ۵ دی ماهبازداشتنقض حقوق بشر در ایراناعتراضات سراسری دی ماه ۱۳۹۶تجمعات اعتراضی دیماهسپیده فرح آبادی فرهانتظاهرات اعتراضی دی ماهزندان اویننقض حقوق بشرتجمعات دی ماه ۱۳۹۶شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظرتجنعات اعتراضی دیماهاحمد زرگراحمدزرگردیماهحقوق بشر در ایرانقاضیاعتراضات دیماه ۱۳۹۶بند زنانسرکوب فعالان مدنیصدور حکم حبس تعزیریتعلیق اجرای حکم حبستظاهرات اعتراضی دی ماه ۱۳۹۶

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading