شنبه , ۰۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شنبه, آوریل 27

صید ترال و آسیبهای محیط زیستی و اقتصادی بر زندگی شهروندان جنوب ایران

0
775

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۸ مهر ماه ۱۳۹۹، با توجه به تائید مسئولان شیلات کماکان صید ماهی به روش ترال در خلیج فارس و دریای عمان انجام می شود و ادامه این روند علاوه بر مشکلات محیط زیستی بر درآمد و کسب و کار صیادان خرده پا تاثیر منفی گذاشته است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز جمعه ۱۸ مهر ماه ۱۳۹۹، با توجه به مباحثی که در خصوص اجرا و عدم اجرای صید ماهی به روش ترال در خلیج فارس و دریای عمان توسط شهروندان و مسئولان صورت گرفته و مسئولان با سیاست انکار صید ماهی را به این ۲ روش مخفی می کردند اما اجرای این نوع صید ماهی در نهایت به تائید مسئولان شیلات هم رسید. با توجه به تائید کارشناسان در حقیقت صید ترال باید در فاصله ۱۲ مایلی از ساحل دریا انجام شود اما مشاهده شده که در سواحل جنوبی ایران با تراکتور ماهی های نزدیک ساحل هم به روش ترال و غیرقانونی صید می شوند. 

یوسف آراسته، مدیرعامل تعاونی صیادی نیلگون محمدآباد از توابع شهرستان جاسک ضمن تائید این خبر گفت: “صیادان غیرمجاز با استفاده از تور‌هایی در عمق ۳ تا ۲۰ متری در ساحل صید می‌کنند و حتی صید پره به صورت گسترده در دهانه رودخانه‌هایی که به دریا می‌ریزد، وجود دارد و انواع و اقسام ماهی‌ها ازجمله بچه‌ماهی‌ها با تور‌های ریز صید می‌شوند.”

مدیرعامل تعاونی صیادی نیلگون محمدآباد از توابع شهرستان جاسک در ادامه افزود: “صیادان سنتی نمی‌توانند جلوی این صید غیرمجاز که محیط زیست دریا و معیشت صیادان را به خطر انداخته، بگیرند و اگر هم اعتراضی کنند کار به درگیری می‌کشد. این وظیفه شیلات است که جلوی این صید را بگیرد، لنج‌ها و ادوات صیادان غیرمجاز را توقیف و آنها را دادگاهی کند. امکانات حراست شیلات بسیار کم است. شناور‌های کمی دارند و همین شناور‌ها هم در مواردی به دلیل نداشتن بنزین قادر به پیگیری مشکلات و گشت‌زنی نیستند.”

این فعالان صنفی صیادی تاکید کرد: “در مواردی که با صیادان غیرمجاز برخورد می‌شود، آنها خیلی راحت می‌توانند خودشان را نجات دهند و باز به سر کارشان برگردند. تور‌ها و برخی ادوات آنها و همچنین صیدشان توقیف می‌شود، اما آنها دوباره ادوات صید را می‌خرند و به کارشان ادامه می‌دهند، چون نوع صید آنها که در واقع جارو کردن کف دریا و ساحل است سود چشمگیری برای آنها دارد و ممکن است یک شب ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان پول در بیاورند.”

او با اشاره به رواج صید پره در سواحل و دهانه رودخانه‌ها افزود: “این صید خطرناک که در آن محل تولید مثل ماهیان تخریب می‌شود تاثیر زیادی روی ذخایر دریایی دارد. تور‌های بزرگی را به تراکتور می‌بندند و در ساحل به صید ماهی می‌پردازند. باید جلو این اتفاقات گرفته شود. اگر قرار است صید ترال صورت گیرد باید با ضوابط تعیین شده این اتفاق بیفتد، یعنی اینکه صید خارج از محدوده ۱۲ مایلی باشد و فانوس ماهیان شکار شوند.”

با تشدید مشکلات معیشتی در کشور افراد بیشتری به مشاغلی مانند صیادی رو آورده‌اند، اما دریا ظرفیتی برای صید دارد و اگر جلو صید بی‌رویه، به ویژه صید ترال و پره، گرفته نشود ممکن است ظرفیت‌ها، کامل از بین برود و معیشت صیادان به مشکل برخورد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading