جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شنبه, آوریل 27

تداوم محرومیت اکبر باقری, زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ از دسترسی به خدمات پزشکی

0
729

اکبر باقری, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۴ اندرزگاه ۱ سالن ۱ زندان تهران بزرگ که از مدتها قبل از ناراحتی از ناحیه دستگاه گوارش, کبد, کلیه و دندان به شدت احساس درد و نارحتی می کند علیرغم پیگیریهای مستمر از سوی خانواده و مشاهده مسئولان این زندان اکبر باقری از دسترسی به خدمات پزشکی محروم مانده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز شنبه ۸ تیر ماه ۱۳۹۸, علیرغم پیگریها و و تلاشهای خانواده اکبر باقری, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۴ اندرزگاه ۱ سالن زندان تهران بزرگ مبنی بر اعزام وی به مرکز درمانی خارج از زندان با توجه به مشاهده مسئولان زندان تهران بزرگ کماکان این زندانی سیاسی از حق درمان محروم مانده است. اکبر باقری, اهل کرمانشاه, توسط شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ابوالقاسم صلواتی” به تحمل ۹ سال حبس تعزیری محکوم شد و با تائید حکم توسط دادگاه تجدیدنظردرحال تحمل حبس میباشد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ “اکبر باقری”, در حالی از دسترسی به خدمات پزشکی و اعزام به مرکز درمانی خارج از زندان تهنران بزرگ محروم مانده که با بیماریهای گوناگونی از قبیل؛ بیماری دستگاه گوارش, کبد, کلیه و اخیرا هم درد دندان رنج می برد و تا این لحظه هیچگونه تلاشی از سوی مسئولان زندان تهران بزرگ مبنی بر اعزام وی به مرکز درمانی خارج از زندان صورت نگرفته است. از طرفی به خاطر وضعیت نامناسب بهداشتی محل نگهداری فعلی “اکبر باقری” در تهران بزرگ، وی به بیماری پوستی مبتلا شده و علاوه بر خارش مداوم، خال‌های قرمز رنگ بزرگی بر روی بدن وی نمایان شده است.  

این منبع مطلع در همچنین گفت؛ بهانه مسئولان زندان تهنران بزرگ برای عدم اعزام اکبر باقری به مرکز درمانی عدم دسترسی آنها به پرونده قضائی و پزشکی این زندانی محبوس می باشد. از سوی دیگر خانواده اکبر باقری در اواخر فروردین ماه سالجاری مبلغ ۸۷۰ هزار تومان به شماره حسابی در بانک پاسارگاد بنام دکتر دندانپزشک مستقر در زندان اوین برای درمان دندانهای وی واریز کرده بودند اما پس از گذشت مدتی نه تنها دندانهای اکبر باقری مداوا نشد بلکه این زندانی سیاسی با درد دندان از اندرزگاه ۲ زندان اوین به تیپ ۴ اندرزگاه ۱ سالن ۱ زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

این منبع مطلع در ادامه گفت؛ با توجه به محل سکونت اکبر باقری که در استان کرمانشاه می باشد و از سوی دیگر این زندانی سیاسی در حال حاضر در استان تهران و در زندان تهران بزرگ در حال تحمل دوران محکومیت حبس ۹ ساله خود از بابت اتهامات; “عضویت در گروههای معاند نظام «سازمان مجاهدین خلق»”, “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق عضویت در تلگرام” و ” تمرد از دستور ماموران امنیتی در حین انجام وظیفه” می باشد و با توجه به اینکه این زندانی سیاسی دارای یک دختر ۸ ساله و بدون سرپرست می باشد که در حال حاضر از سوی خانواده اکبر باقری نگهداری می شود و همچنین مادر سالخورده وی که از بیماری قلبی رنج می برد علیرغم این مشکلات با توجه به فاصله مکانی از کرمانشاه تا تهران برای خانواده این زندانی سیاسی محبوس و محروم از حق درمان برای ملاقات بسیار مشکل و طاقت فرسا میباشد. این مشکل در حالی است که اخیرا به خانواده اکبر باقری گفته شده به جهت ملاقات حضوری سالی ۱ بار می توانند به این زندان مراجعه کنند و ملاقات کابینی فقط به مدت ۱۰ در هر هفته می باشد. 

تداوم محرومیت از حق درمان و عدم اعزام اکبر باقری به مرکز درمانی خارج از زندان تهران بزرگ در حالی است که حقوق بشر در ایران در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با انتشار گزارشی نسبت به وخامت اوضاع جسمی این زندانی سیاسی هشدار داده بود. 

همچنین در تاریخ ۲۹ خرداد ماه ۱۳۹۸ حقوق بشر در ایران در گفتگوی رادیوئی با خواهر اکبر باقری پیرامون وخامت اوضاع جسمی این زندانی سیاسی محروم از حق درمان اطلاع رسانی کرده بود. 

لازم به ذکر است که اکبر باقری ابتدا در خردادماه سال۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی‌اش بازداشت و نهایتا پس از دو ماه تحمل بازجویی و سلول‌های انفرادی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شده بود.

این زندانی سیاسی یک بار دیگر در اسفندماه ۱۳۹۶ در جریان تجمع مال‌بختگان در مقابل مجلس بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این فعال سیاسی به  مدت ۴۸ روز در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری و تحت بازجوئی بوده  و پس از اتمام بازجوئی و تکمیل پرونده جهت محاکمه به بند ۴ سالن ۲ این زندان منتقل شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اکبر باقری در تابستان ۱۳۹۷ توسط  شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی “ابوالقاسم صلواتی” برگزار شد و این فعال سیاسی به تحمل ۹ سال حبس تعزیری محکوم شد.

با ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر عین حکم صادره  توسط دادگاه بدوی مورد تائید دادگاه تجدیدنظر قرار گرفت و بدین ترتیب اکبر باقری به تحمل ۹ سال حبس تعزیری بصورت قطعی محکوم شد.

در حال حاضر “رها” دختر اکبر باقری با توجه به محرومیت از حق ملاقات حضوری با پدرش با افت شدید تحصیلی مواجه شده است. 

زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و یا اعمال محرومیت های گسترده ای دیگر همچون ممانعت از مرخصی برای این افراد, اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئاله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading