پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت ۱۲ تن از شهروندان از جمله ۷ دانشجو در تهران و گیلان

0
709

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۱مهر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در تهران، گیلان، اردبیل، دهگلان و تکاب، دستکم ۱۲ تن از شهروندان را بازداشت کردند.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، کیان صدرایی، سیروان سلیمانی، مسعود نیازی، آرمین جلالی روشن فردین نظری، ندا ناجی، بهاره هدایت، سعدی فیضی، چیاکو محمدی ، حمید رحیمی، حسین معصومی و یاشار اکبرزاده توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفت:”امروز دوشنبه ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، یاشار اکبرزاده، ساکن استان اردبیل، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. از دلایل بازداشت این شهروند ساکن اردبیل اطلاعی در دسترس نیست.‌”

همچنین، وبسایت امتداد اعلام کرد؛ صبح امروز دوشنبه ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، بهاره هدایت، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی پیشین، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. این فعال دانشجویی به دفعات سابقه بازداشت، صدور حکم حبس تعزیری و تحمل حبس را در کارنامه فعالیتهای خود دارد.

بهاره هدایت، متولد ۱۶ فروردین ماه سال ۱۳۶۰ و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی در دانشگاه تهران است.

 این فعال دانشجوئی، همزمان با تحویل سال ۱۳۸۸ به دلیل شرکت در تجمع مسالمت‌آمیز خانواده‌های زندانیان سیاسی در مقابل زندان اوین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

بهاره هدایت، همچنین در جریان تجمعات اعتراضی سال ۱۳۸۸ نیز بازداشت شده بود و با اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام)،  (مصاحبه با رسانه‌های بیگانه)، (توهین به رهبری)، (توهین به رئیس‌جمهور)، (اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی) و همچنین (ورود غیرقانونی و تخریب در دانشگاه امیرکبیر هنگام ورود مهدی کروبی به این دانشگاه)، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد که پس از اضافه شدن ۲ حبس تعلیقی از بابت اتهام (اقدام علیه امنیت از طریق برگزاری تجمع اعتراضی غیر قانونی) در پرونده ای دیگر به این حکم این فعال دانشجوئی اضافه شد.

پس از ارجاع پرونده بهاره هدایت به شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران، این حکم عینا تائید و این فعال دانشجوئی با احتساب ۲ سال حبس تعلیقی قبل در مجموع به تحمل ۹ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

این فعال دانشجویی، در تاریخ ۱۸ تیر ماه ۱۳۸۶، پس از سازمان دهی اعتصاب در مقابل دانشگاه امیرکبیر در تهران مجددا از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و پس از ۱ ماه تحمل بازجوئی و سلول انفرادی پس از تودیع قرار وثیقه بطور موقت آزاد شده بود.

بهاره هدایت در  سال ۱۳۸۵ در سازمان دهی اعتراضات به قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان مشارکت داشت که در پی یورش ماموران امنیتی به این تجمع مسالمت آمیز بازداشت شد و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده از سوی دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام (اقدام علیه امنیت ملی از طریق برگزاری تجمع غیرقانونی) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری با طول مدت تعلیق ۵ ساله محکوم شده بود.

اما در خبری دیگر، روز یکشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، حسین معصومی، فعال دانشجویی و سیاسی، توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده و از وضعیت این فعال سیاسی اطلاعی در دسترس نیست.

در ادامه نیز، روز یکشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، ندا ناجی، فعال حقوق زنان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.‌ از دلایل بازداشت و اتهامات منتسب شده به این فعال مدنی اطلاعی در دسترس نیست.

لازم به ذکر است، ندا ناجی، در تاریخ ۱۳ آذر ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات(اجتماع و تبانی)،  (تبلیغ علیه نظام) و (اخلال در نظم عمومی) و همچنین(تمرد از دستور ماموران در حین برگزاری تجمعات اعتراضی)، در مجموع به تحمل ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم در پی اعتراض و ارجاع پرونده به دادگاه تجدید نظر استان تهران  به ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد. این فعال مدنی، در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۳۹۹، بطور مشروط آزاد شده بود. 

اما شورای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرد؛ عصر شنبه ۹ مهر ماه ۱۴۰۱، کیان صدرایی، دانشجوی رشته حقوق در دانشگاه خوارزمی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و از وضعیت و ارگان بازداشت کننده وی اطلاعی در دسترس نیست.

همچنین، عصر یکشنبه ۱۰مهر ماه ۱۴۰۱، سیروان سلیمانی و مسعود نیازی، دو دانشجوی رشته حقوق در دانشگاه خوارزمی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. از ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات این دانشجویان معترض اطلاعی در دسترس نیست.‌

از سوی دیگر، عصر یکشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۱، آرمین جلالی روشن، دانشجوی سال سوم رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه امیرکبیر تهران، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. از وضعیت نیز اطلاع پس در دسترس نیست.‌

شورای صنفی دانشجویان کشور در ادامه اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۶ مهر ماه ۱۴۰۱، فردین نظری، ساکن شهرستان اشنویه از توابع استان آذربایجان غربی، دانش آموخته مقطع کارشناسی در رشته گیاه پزشکی در دانشگاه استان گیلان، مفقود و از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.‌

اما وبسایت کردپا، اعلام کرد؛ روز شنبه ۲ مهر ماه ۱۴۰۱، سعدی فیضی، ساکن شهرستان تکاب، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شده و از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل و با برقراری تماس با خانواده خود محروم است.‌

همچنین، طی روزهای اخیر، حمید رحیمی و چیاکو محمدی، دو شهروند ساکن شهرستان دهگلان از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و از وضعیت این‌افراد اطلاعی در دست نیست.

از سوی دیگر، کانال تلگرامی دانشجویان متحد اعلام کرد؛ امروز دوشنبه ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، محراب کمالی، دانشجوی رشته حقوق و دبیر انجمن اسلامی دانشجویان آزادی خواه در دانشگاه شهید بهشتی تهران، آزاد شد.

لازم به ذکر است، محراب کمالی، در تاریخ ۶ مهرماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به محل سکونت وی پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت شده بود.‌

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، مقابله با سرکوب مرگبار اعتراضات به جانباختن مهسا امینی را نیازمند اقدام فوری جهانی دانست.

از زمان اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله ای که از شهرستان سقز برای دیدار با اقوام خود به تهران سفر کرده و پس از بازداشت توسط ماموران پلیس امنیتی به بهانه نامناسب بودن حجاب بازداشت شد و پس از انتقال به بازداشتگاه پلیس امنیت در تهران جان باخت اعتراضات گسترده ای در خصوص عملکرد گشت ارشاد در شهرهای مختلف کشور در جریان است.‌

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هابازجوئیفضای دانشگاهی در ایرانهمسر ندا ناجیفعال مدنی ندا ناجیاعتراضات شهریور۱۴۰۱اعتراضات سراسری ایرانحسین معصومیسیروان سلیمانیحمید رحیمیسرکوب دانشجویان ایرانزندانی سیاسی ندا ناجیاعتراضات سراسری شهریور۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهرات شهریور۱۴۰۱حمیدرحیمیسیدکیان صدراییسرکوب دانشجویان در ایرانندا ناجیتظاهرات سراسریندا ناجی زندانی سیاسیاعتراضات سراسری شهریور ماه ۱۴۰۱بازداشت دانشجویان ایرانچیاکو محمدیسیدکیان صدرائیدانشگاه تهراننداناجیبازداشت دانشجویان دانشگاه تهراناحضار و بازداشت دانشجویانتظاهرات شهریور۱۴۰۱سرکوب اعتراضات شهریور ماه در سال ۱۴۰۱سعدی فیضیکیان صدراییتظاهراتندا ناجی فعال مدنیبهاره هدایتدانشجویان معترضتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهرات شهریور ماه ۱۴۰۱بازداشت ندا ناجیبازداشت دانشجویانندا ناجی فعال کارگریبهاره هدایت دانشجوی علوم سیاسیبازداشت بی خبریاعتراضات سراسری ۱۴۰۱آرمین جلالیفردین نظریبازداشتنداناجی فعال حقوق زنانفعال دانشجویی بهاره هدایتبازداشت بازجوییتظاهرات اعتراضی شهریور۱۴۰۱یاشار اکبرزادهآرمین جلالی روشنبازجوییسرکوب دانشجویانضرب و شتم نداناجیبازداشت بهاره هدایت دانشجوی دانشگاه تهراناعتراضات شهریور ۱۴۰۱اعتراضات ۱۴۰۱یاشاراکبرزادهمسعود نیازی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading