جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

صدور حکم حبس برای یک فعال صنفی ساکن دیواندره

0
1470

روز جمعه ۳۰ فروردین ۱۳۹۸, عطااللە احسنی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان ساکن شهرستان دیواندرە، از سوی دادگاه کیفری دو این شهرستان به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۳۰ فروردین ماه ۱۳۹۸, حکم هفت سال زندان عطاالله احسنی معلم و فعال صنفی فرهنگیان ساکن شهرستان دیواندره که در تاریخ ۱۰ اسفند سال گذشته از سوی شعبە‌ ١٠١ دادگاه کیفری دو این شهرستان صادر شده بود، طی روزهای گذشته به او ابلاغ شد.

بنا بر این گزارش،این فعال صنفی با استناد ماده‌ ۵۱۳ از قانون مجازات اسلامی به اتهام “توهین بە مقدسات” به ۵ سال زندان و بر اساس ماده‌ ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی بە اتهام “نشر اکاذیب” بە تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شدە است.

لازم به ذکر است با توجه به حکم صادره در دادگاه بدوی این حکم در صورت درخواست تجدیدنظر خواهی از سوی این فعال صنفی به دادگاه تجدیدنظر ارجاع خواهد شد. 

این اولین بار نیست که برای معلمان در ایران چنین حکم سنگینی صادر می‌شود. عبدالرضا قنبری معلم زندانی در اسفند ۹۴ پس از تحمل بیش از شش سال زندان و در پی تغییر قوانین دادرسی و قبول اعاده دادرسی مجدد، با توقف اجرای حکم از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد؛ اما در نهایت با بررسی مجدد پرونده، قاضی مقیسه حکم ده سال زندان او را به پانزده سال افزایش داد.

فعالان و تشکل‌های حقوق صنفی معلمان بارها با انتشار بیانیه‌ها و یا برگزاری تجمع‌های مسالمت آمیز در تهران و شهرهای دیگر، از سیاست‌های دولت‌های جمهوری اسلامی ایران در قبال آموزش و پرورش و فرهنگیان انتقاد کرده‌اند که گاه این اعتراضات با سرکوب و بازداشت مواجه شده است.

فرهنگیان ایران طی سه دوره در سال ۱۳۹۷ در راستای خواسته های به حق صنفی خود طی روزهای ۲۲ و ۲۳ مهر ماه و همچنین در تاریخهای ۲۲و۲۳آبان ماه در استان‌های “کرمان، لرستان، خوزستان، کرمانشاه، اصفهان، کردستان، البرز، همدان، فارس، زنجان، قم، مازندران، تهران، خراسان شمالی، ایلام، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، گیلان و هرمزگان” دست به تحصن زده و ضمن خودداری از حضور در کلاس‌های درس خواستار برآورده شدن مطالبات صنفی خود شده بودند.

همچنین دور سوم تحصن سراسری اعتراضی فرهنگیان در سراسر کشور که در روزهای دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم اسفند ۱۳۹۷ و با توجه به فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آغاز شده بود با هدف رفع تمام موانع قانونی برای فعالیت آزاد تشکلهای صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته ایران به عنوان مطالبات اصلی آنها برگزار شد.

روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز معلم, “رسول بداقی” و “محمدتقی فلاحی” دو تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی معلمان و فعالان صنفی که در جریان این تجمعات فعالیت داشتند پس از اتمام تجمع توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

سرکوب فعالان صنفی در راستای سرکوب آزادی بیان و ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ قسمت دوم از میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید خود بدون ملاحظات مرزی تاکید کرده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading