جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شنبه, آوریل 27

دادگاه تجدیدنظر: چهار شهروند بهائی ساکن کرمان محاکمه شدند

0
1271

روز یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸, چهار شهروند بهائی ساکن کرمان بنامهای احسان الله امیری نیا، نیما رجب زاده, امرالله خالقیان و آرمان بندی امیر آباد از سوی شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان کرمان مورد محاکمه قرار گرفتند. این شهروندان در دادگاه بدوی هریک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, چهار شهروند بهائی ساکن کرمان بنامهای احسان الله امیری نیا، نیما رجب زاده, امرالله خالقیان و آرمان بندی امیر آباد که پیش تر و در سال ۹۶ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرمان هر یک به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند, با توجه به درخواست تجدیدنظرخواهی هر ۴ نفر این افراد, روز یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ از سوی شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان کرمان مورد محاکمه قرار گرفتند. 

بنقل از یک منبع نزدیک به این شهروندان در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت, باتوجه به طولانی شدن روند دادرسی امروز ادامه رسیدگی به روزهای آتی موکول شد ولی زمان آن هنوز مشخص نشده است. 

 امرالله خالقیان به همراه همسرش فریبا روحانی در تاریخ ۱ دی ماه ۱۳۹۵ و همچنین  احسان امیری نیا، نیما رجب زاده و آرمان بندی امیر آباد، چهار شهروند بهائی ساکن کرمان، نیز در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ در منازل خود توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بودند که پس از اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به مراجع قضائی  با تودیع وثیقه و تا زمان اتمام مراحل دادرسی در تاریخ ۴ خرداد ۱۳۹۶ پس از سپری کردن ۱۵۷ روز بازداشت از زندان کرمان آزاد شده بودند. 

در تاریخ یکم خرداد ۱۳۹۶ اولین جلسه دادرسی هر چهار نفر این افراد با حضور وکلای آنها از بابت اتهامات “اقدام علیه امنیت ملی از طریق ترویج آئین بهائی” موضوع ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی توسط شعبه یک دادگاه انقلاب کرمان برگزار شده بود. 

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.

 سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading