جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

یاشار تبریزی، فعال مدنی و زندانی سیاسی آزاد شد

0
532

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۵بهمن ماه ۱۴۰۱، اکبر قلی زاده، (یاشار تبریزی)، زندانی سیاسی، پس از سپری کردن دوران حبس خود آزاد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، اکبر قلی زاده (یاشار تبریزی)، فعال مدنی و زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج، پس از اتمام دوران حبس تعزیری خود آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی اکبر قلی زاده (یاشار تبریزی) پس از اتمام دوران حبس تعزیری وی صورت گرفته است. 

لازم به ذکر است، اکبر قلی زاده(یاشار تبریزی)، روز چهارشنبه ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) محاکمه شد.

همچنین، این فعال مدنی، در بخش دوم پرونده قضایی خود با اتهام (نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق دستگاه مخابراتی) در شعبه در دادگاه کیفری۲ رباط کریم محاکمه شده بود. 

اکبر قلی زاده (یاشار تبریزی)، سحرگاه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران امنیتی پس از تفتیش منزل و ضبط گوشی تلفن‌همراه، بازداشت و ابتدا به مقر پلیس امنیت در اسلامشهر و سپس جهت بازجوئی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و پس از مدتی  به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شد و اواسط خردادماه ۱۴۰۱، پس از تفهیم اتهام در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران در پی  به ناتوانی در تامین وثیقه صادره به مبلغ ۲ میلیارد تومان به تیپ ۲ زندان تهران بزرگ منتقل شد و پس از مدتی در تاریخ ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۱، به همراه جمعی از زندانیان سیاسی به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود. 

این فعال مدنی، در جریان مراسم چهلم بکتاش آبتین و همچنین در جریان سالگرد جان باختگان سرنگونی پرواز پی اس ۷۵۲ خط هوایی اوکراین، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی کوتاه بدون تشکیل پرونده قضایی آزاد شده بود. 

سرکوب، ارعاب و تهدید بر علیه شهروندان و یا طرح اتهامات بی پایه براساس سناریوی ارگانهای امنیتی و دستگاه قضایی، ناقض ماده  ۱۹  اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading