یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 19

محمد حبیبی زندانی سیاسی آزاد شد

0
1269

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹، محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان محبوس در تیپ ۲ زندان تهران بزرگ در راستای عفو و بخشودگی زندانیان سیاسی آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹، محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان محبوس در تیپ ۲ زندان تهران بزرگ با توجه اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه پس از بخشودگی باقی مانده دوران حبس تعزیری آزاد شد. این فعال صنفی فرهنگیان در اردیبهشت ماه سالجاری بر طبق تصمیم هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از کارش در آموزش و پرورش به بهانه غیبت اخراج شد. محمد حبیبی، دوران حبس تعزیری ۷ سال و ۶ ماهه خود را سپری می کرد. 

اجرای بخشودگی حبس تعزیری محمد حبیبی، در راستای اعلام قوه قضائیه به مناسبت تولید پیامبر مسلمانان و امام ششم شیعیان اجرائی شده است. 

این فعال صنفی فرهنگیان، در حالی که دوران حبس تعزیری خود را در زندان تهران بزرگ سپری می کرد در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, طبق رای صادره توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از ادامه کار در وزارت آموزش و پرورش منع و حکم اخراج وی پس از صدور به صدیقه پاک ضمیر همسر وی ابلاغ شد. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۱۴ بهمن ماه ۱۳۹۸, دیوان عالی کشور, در خواست اعاده دادرسی بر پرونده قضائی  محمد حبیبی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان که در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۷ سال و ۶ ماهه خود می باشد را رد کرده بود 

محمد حبیبی, از زمان بازداشت به مدت ۶ هفته ممنوع الملاقات شده بود و از آن زمان علیرغم نیاز به درمان با توجه به بیماری تا به امروز شنبه ۵ بهمن ماه ۱۳۹۸, از حق هرگونه مرخصی محروم مانده است. این زندانی سیاسی در پی رشد تومور در ناحیه ساعد دست چپ مواجه شده و علیرغم درخواست اعزام به مرکز درمانی خارج از زندان اوین, هیچگونه پاسخی از سوی مسئولان این زندان مبنی بر اعزام وی به مرکز درمانی داده نشده است. این فعال صنفی در آبان ماه ۱۳۹۷ جهت انجام آزمایشات و عمل جراحی تشخیصی به بیمارستان اعزام و به دلیل خودداری زندان از تقبل هزینه های درمانی بدون رسیدگی مناسب به زندان بازگردانده شد. با وجود قبول هزینه های درمان توسط خانواده حبیبی، از اسفندماه ۱۳۹۷ و درخواست وی مبنی بر اعزام به بیمارستان بی پاسخ ماند. 

 حائز اهمیت است که محمد حبیبی در تاریخ ۹ تیر ماه ۱۳۹۸به جهت درمان بینائی که از مدتها قبل به آن دچار شده بود به بیمارستان فارابی در تهران اعزام شده بود و پس معاینه از سوی پزشکان این مرکز درمانی و تجویز دارو به زندان اوین بازگردانده شد.

محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران پیش تر نیز در تاریخ ۱۲ اسفند۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود با ضرب و شتم بازداشت  و به زندان اوین منتقل شده بود و پس از گذشت ۴۴ روز مورخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شده بود. 

این فعال صنفی فرهنگیان, در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷, در جریان تجمع اعتراضی فرهنگیان در مقابل سازمان برنامه و بودجه به همراه تعدادی دیگر از فعالان صنفی و شرکت کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و علیرغم آزادی همه بازداشت شدگان، در بازداشت مانده و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

سپس با ارجاع پرونده محمد حبیبی به دادگاه,  وی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی “ماشالله احمدزاده” وی را به اتهام “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور”، به ۷ سال و نیم حبس تعزیری، “تبلیغ علیه نظام”, به ۱۸ ماه حبس تعزیری، “اخلال در نظم عمومی” به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری بعنوان مجازات تکمیلی به تحمل ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. 

این فعال صنفی فرهنگیان در تاریخ شهریور ۱۳۹۷ به زندان اوین منتقل شد و نهایتا جلسه دادگاه تجدید نظر وی در تاریخ ۲ آبان ماه ۱۳۹۷ از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی “احمد زرگر” مورد محاکمه قرار گرفت و این دادگاه در دیماه ۱۳۹۷ رای دادگاه بدوی را عینا تائید کرد. بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، تمامی مجازات‌های این فعال صنفی یک و نیم برابر شد و مجازات اشد جنبه اجرائی پیدا کرد.

لازم به ذکر است در تابستان سال ۱۳۹۷ طی حکم کارگزینی حقوق ماهیانه محمد حبیبی قطع شد و پس از آن کلیه مراحل پیگیری صدور حکم مرخصی بدون حقوق ایشان صورت پذیرفت. در سطح اداره کل آموزش و پرورش و وزارتخانه مقرر شد مرخصی بدون حقوق وی به تائید هیئت رسیدگی به تخلفات اداری وزارتخانه برسد. علیرغم پیگیری های مکرر در تاریخ ۱۵ آذرماه توسط این هیئت به درخواست وی پاسخ منفی داده شد و در پی اعتراض به این رای پرونده مجددا تحت بررسی قرار گرفت. با این حال علیرغم سپری شدن بیش از یک سال از زمان بازداشت تاکنون به بهانه های مختلف پاسخی در این خصوص داده نشده است و زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال انفصال از خدمت محمد حبیبی به گوش می رسد.

در سالیان گذشته، فعالان صنفی به اتهام‌های امنیتی به زندان محکوم شده‌اند. این احکام، اعتراض سازمان‌های حقوق بشری و اتحادیه‌های صنفی در جهان را به دنبال داشته است.

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

مجموعه اتهامات منتسبه بر محمد حبیبی, فعال صنفی فرهنگیان در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از  موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

برچسب هااخبار زندانیان عقیدتیزندانیان سیاسیسرکوب زندانیان در ایرانسرکوب معلمان در ایرانوکیل محمد حبیبیتجمع اعتراضی معلمان ایرانسرکوب فعالان صنفیسرکوب فعالان صنفی فرهنگیان ایرانبیماری رمحمدحبیبیفعالان صنفی دانشجویانمحمد حبیبی اخراجمعلمان در ایرانکانون صنفی معلمان ایرانسرکوب زندانیان سیاسی در ایرانفرهنگیان ایرانمعلمان ایران فعالتحصن سراسری معلمانتحصن سراسری فرهنگیان ایرانمعلمانفعالان صنفی فرهنگانحبس تعزیری زندانیان سیاسیاخراج محمد حبیبی معلممعلم زندانیکانون صنفی معلمانمحمد حبیبیفرهنگیان در ایرانسرکوب فرهنگیان ایرانتجمع اعتراضی فرهنگیان در ایرانفعالان صنفی فرهنگیان ایرانفعالان صنفی معلمان در ایرانزندانیان سیاسی زندان اوینمعلمکانون صنفی معلمان مشهدبازداشت محمد حبیبیمعلمان ایرانحقوق شهروندی معلمان در ایرانفعال صنفی فرهنگیانزندانی سیاسی در ایرانتجمعات اعتراضی فرهنگیان ایرانسرکوب زندانیان سیاسیزندانیان سیاسی در جمهوری اسلامیزندانیفعالان صنفیمعلمان زندانیکانون صنفی معلمان تهرانکانون صنفی معلمان استان تهرانکانون صنفی معلمان در ایرانتحصن فرهنگیانفعال صنفی معلمان ایرانفعالان صنفی فرهنگیان در ایرانحقوق بشر زندانیان سیاسیمحمدحبیبی زندانی سیاسیزندانی سیاسیفعالان صنفی معلمانمعلمان دربندمحمدحبیبیمعلم دربندتحصن اعتراضی فرهنگیان ایرانسرکوب معلمان ایرانفرهنگیانفعالان صنفی در ایرانمعوقات مزدی فرهنگیان ایرانمحمد حبیبی فعال صنفی فرهنگیانزندانی عقیدتیفعال صنفی معلمانسرکوب فرهنگیان در ایرانسرکوب فرهنگیانتحصن فرهنگیان ایرانتحصن سراسری معلمان ایرانفعال صنفی فرهنگیان ایرانفعالان صنفی فرهنگیانحق درمان زندانیان در ایرانفعالان صنفی معلمان ایرانزندانیان سیاسی و عقیدتیزندانی سیاسی زندانی عقیدتیاخبار زندانیان سیاسیاتهامات محمد حبیبیکانون صنفی معلمان اصفهانتحصن اعتراضی فرهنگیانزندانیان سیاسی در ایرانکمپین حمایت از محمد حبیبیبیماری محمد حبیبینامه محمد حبیبیاخراج محمد حبیبی از کار

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading