پنج شنبه , ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, می 16

احضار سیاوش حیاتی به دادگاه انقلاب در اسلام آباد غرب

0
456

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۴آبان ماه ۱۴۰۱، شعبه ۵ دادگاه انقلاب استان کرمانشاه با ارسال ابلاغیه ای کتبی سیاوش حیاتی را احضار کرد.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، سیاوش حیاتی، ساکن استان کرمانشاه و سخنگوی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان و فعال سیاسی، با دریافت ابلاغیه های کتبی جهت محاکمه به شعبه ۵ دادگاه انقلاب شهرستان اسلام آباد غرب از توابع استان کرمانشاه احضار شد.

براساس ابلاغیه ارسالی برای سیاوش حیاتی از وی خواسته شده تا ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، برای ارائه دفاعیات خود در محل شعبه ۵ دادگاه انقلاب شهرستان اسلام آباد غرب از توابع استان کرمانشاه حاضر شود.

لازم به ذکر است، سیاوش حیاتی، در تاریخ ۱ مهرماه ۱۴۰۱، در روستای ورگمه از توابع شهرستان دالاهو در استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات استان کرمانشاه و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۴ مهر ماه ۱۴۰۱ به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل شد و در تاریخ ۱۶مهرماه۱۴۰۱، با تودیع قرار کفالت آزاد شد.

سیاوش حیاتی، در تاریخ ۲۲ دی ماه ۱۳۹۸، در جریان برگزاری تجمع اعتراضی نسبت به سرنگونی هواپیمای مسافربری پی اس ۷۵۲ خط هوایی اوکراین، توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی در تاریخ ۲۵ دی ماه همان سال با تودیع قرار کفالت آزاد شد.

این فعال مدنی و دانشجوی ممتاز رشته علوم سیاسی دانشگاه رازی واحد کرمانشاه پیش از این نیز از ارائه دفاعیات و پایان نامه و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شده بود و اعمال محرومیت بر این شهروند در حالی صورت گرفت که سیاوش حیاتی، به عنوان دانشجوی ممتاز، شرایط سهمیه استعدادهای درخشان برای تحصیل بدون کنکور در مقطع دکترا را نیز دارا بوده است.

سیاوش حیاتی، شهروند اهل کرمانشاه و از پیروان آئین یارسان در نامه ای که خطاب به رئیس دانشگاه رازی این استان نوشت در متن نامه خود این مقام مسئول را به مناظره فراخوانده است.

سیاوش حیاتی، در بخشی از نامه خود خطاب به رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه نوشته است: “در مصاحبه با سردبیر مجموعه رسانه های فرتاک، نادر دارستانی، مدعی بودید که در دانشگاه رازی دانشجوی ستاره داری وجود ندارد و برای مناظره با منتقدین اعلام آمادگی کردید. لذا این جانب سیاوش حیاتی دانشجوی بلاتکلیف ترم آخر کارشناسی ارشد علوم سیاسی، حضرتعالی را حول محور مطالب نگاشته شده در این رنجنامه به مناظره دعوت می نمایم.”

سیاوش حیاتی پیش از این بعنوان آموزگار در مقطع دبستان تدریس می کرد ولی پس آغاز روند پاکسازی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعتقاد وی به آئین یارسان از آموزش و پرورش اخراج شد.

سیاوش حیاتی, در مصاحبه ای که با حقوق بشر در ایران انجام داده بود به چرائی اخراج خود از دانشگاه با توجه به اعتقاد مذهبی وی آئین یارسان اشاره کرده بود.

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هانمایندگان اقلیتهای مذهبی در مجلسسرکوب پیروان سایر ادیانسرکوب شهروندان پیرو آیین یاری در ایرانسرکوب پیروان سایر ادیان در جمهوری اسلامیدادگاه انقلاب،استان کرمانشاهبازداشت شهروندان کرددادگاه انقلاب کرمانشاهمحرومیت از تحصیل سیاوش حیاتیاهل حقشهروندان کورد،محاکمه سیاوش حیاتیآیین یارساناحضار و محاکمهپیروان آیین یارسانپیروان آیین یارسان در جمهوری اسلامینقض حقوق بشر در ایران،ورگمه اسلام آبادغربحقوق بشرشهروندان پیرو آیین یاریاسلام آباد غربشهروندان کرد،کرمانساهاحضارسرکوب اقلیتهای مذهبیابلاغیه دادگاهآیین یاری در ایراناسلام آبادغرباحضارمحاکمهدادگاه انقلاب اسلام آبادغربسرکوب اقلیتهای مذهبی در ایراننقض حقوق اقلیتهای مذهبی در ایراننقض حقوق بشر انجمن صنفی روزنامه نگارانپیروان آیین یاری در ایران4محاکمه شهروندان کوردروستای ورگمهپیروان اهل حقاستان کرمانشاهمحاکمه شهروندانابلاغیه کیفرخواستبازداشت سیاوش حیاتینیروهای امنیتی کرمانشاهحقوق بشر ایران،احضاریهمحرومیت از حقوق شهروندی اقلیتهای مذهبیسیاوش حیاتیسرکوب اقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامیحقوق بشر در ایران،کرمانشاه

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading