جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

بازداشت ۲ فعال رسانه ای در کرمانشاه و آزادی ۴۲ تَن از بازداشت شدگان سیستان و بلوچستان

0
311

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۴آبان ماه ۱۴۰۱، ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در استان کرمانشاه، دو تن از فعالان رسانه ای را بازداشت کردند. همچنین، ۴۲ تن از باز اشت شدگان اعتراضات سراسری در سیستان و بلوچستان با دریافت منع تعقیب آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری مهر، امروز سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، سجاد ملایری، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اسلام آبادغرب از توابع استان کرمانشاه از بازداشت ۲ تن از فعالان فضای مجازی به اتهام ارتباط با (رسانه های خارج از کشور) از سوی اطلاعات سپاه پاسداران در این استان خبر داد.

دادستان عمومی و انقلاب اسلام آباد غرب در تشریح این خبر مدعی شد:”دونفر از مرتبطین (شبکه‌های مجازی ضد انقلاب)که اقدام به شناسایی نیروهای امنیتی در شهرستان و ارسال تصاویر برای (شبکه‌های معاند) کرده بودند توسط سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شدند.”

وی افزود:”دستگیرشدگان در اظهارت خود اقرار نموده‌اند که هدف اصلی آن‌ها ایجاد نفرت و درگیری داخلی بین مردم و نیروهای امنیتی بوده است.”

دادستان عمومی اسلام آبادغرب تصریح کرد:”شناسایی فرد یا افراد دیگر مرتبط در دستور کار ویژه دستگاه‌های امنیتی است که به سر نخ‌هایی نیز رسیدند.”

لازم به ذکر است، در ادبیات گفتاری، نوشتاری و محاوره ای مسئولان امنیتی، حکومتی و قضایی حکومت حال حاضر در ایران به شهروندان معترض لقب(اغتشاشگر) و به تجمعات اعتراضی هم (اغتشاشات) می گویند تا از این طریق بتوانند دامنه سرکوب آزادی بیان و عقیده و ارعاب بر علیه شهروندان را در جریان اعتراضات مردمی فراهم کنند.

در خبری دیگر، امروز سه شنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، علی مصطفوی نیا، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان از بازداشت ۷۰۰ تن از شهروندان در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در این‌ خبر داد و در ادامه گفت از میان آنها ۴۰۰ نفر در روز اول آزاد شدند.

این فرد مسئول قضایی در استان سیستان و بلوچستان در ادامه افزود:”برای ۷۰ نفر از این بازداشت شدگان کیفرخواست صادر و پرونده آنها به دادگاه ارجاع و بزودی احکام آنها صادر می شود.”

رئیس کل دادگستری دادگستری استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد:”قریب به ۱۰۰ نفر از بازداشت شدگان دچار هیجانات شده و کمتر مقصر بودند و دارای ارتباطات(شبکه ای) و (سازمانی) نیستند که تا به امروز ۴۲ نفر آزاد شدند و ۵۸ نفر دیگر بزودی آزاد خواهند شد.”

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۱، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان از بازداشت ۶۲۰ نفر از شهروندان در جریان اعتراضات سراسری و از تشکیل پرونده قضایی برای ۲۵۲ تن از این افراد خبر داده بود.

از زمان اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه پلیس امنیت نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در خصوص عملکرد گشت ارشاد در مدارس، دانشگاهها و شهرهای مختلف کشور در جریان است.‌

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار این‌ اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام‌ فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.

همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.

حقوق بشر در ایران، بصورت روزانه این اعتراضات را از روز، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم،  دهم،  یازدهم،  دوازدهم،  سیزدهم،  چهاردهم،  پانزدهم، شانزدهم، هفدهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم، بیست و یکم و بیست و دوم این تجمعات اعتراضی پوشش خبری داده است.

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هابازداشت بیخبریتظاهرات سراسریاحضار به اطلاعات سپاهحقوق بشر ایران،اعتراضات خاشفعال فضای مجازیبازداشت و سرکوب آزادی بیانسرکوب شهروندان بلوچ در جمهوری اسلامیسرکدب آزادی بیاناعتراضات ایرانشهرفضای مجازیاتهامارتباط با رسانه های معاندارتباط با رسانه های معاندرئیس کل دادگستریاعتراضات زاهدانارسال فیلمفعال حقوق بشرسرکوب شهروندان بلوچسرکوب آزادی بیان و اندیشهنقض حق آزادی بیان در ایراناتهام ارتباط با رسانه های معاندشهروندان بلوچ،کرمانشاهاسلام آبادغربحقوق بشر در ایران،علی مصطفوی نیااستان کرمانشاهسرکوب شهروندان بلوچ در ایرانماموران اطلاعات سپاهبازداشت،رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستاننقض حقوق شهروندی در ایراناخبار نقض حقوق شهروندی در ایراندادستان اسلام آباد غرببازداشت بلاتکلیفرئیس کل دادگستری استان سیستان بلوچستانارتباط با رسانه های معاند نظامفعال فضای مجازی در ایرانسیستان بلوچستاندادگستری سیستان و بلوچستان

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading