جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

احمد رئیسی, فعال دانشجوئی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

0
616

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, احمد رئیسی, فعال دانشجوئی و دبیر پیشین انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه ابوعلی سینا پس از تحمل ۳ روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت از بازداشت آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سحام نیوز, احمد رئیسی, فعال سیاسی و دبیر پیشین انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بوعلی سینای همدان پس از تحمل ۳ روز بازداشت و بلاتکلیفی در زندان مرکزی « الوند » همدان با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

این فعال دانشجوئی, در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, پس از احضار به دادسرای عمومی و انقلاب همدان بازداشت و با صدور قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان روانه زندان مرکزی همدان شده بود. 

احضار احمد رئیسی به دادسرا در پی شکایت یکی از ارگانهای امنیتی از این فعال سیاسی دانشجوئی به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب همدان صورت گرفت.

بازداشت افراد و عدم بدون تفهیم اتهام  و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم در دوران بازجویی و دادرسی از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهامات واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده در آن تاکید شده است. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading