پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت ۲۲ تَن از شهروندان و آزادی ۳ تَن دیگر با تودیع وثیقه

0
839

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۵آبان ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرهای اصفهان، مشهد، بیجار، سراوان، میرجاوه، شیراز، بهبهان، کنگان، بوشهر، سنندج، مازندران، زاهدان، ارومیه، اهواز، سقز، تهران و تبریز، دستکم ۲۲ تن از شهروندان را بازداشت کردند. همچنین، سه تن از شهروندان بازداشت شده در شهرهای بابل، کرمانشاه و ارومیه، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، فهیمه سلطانی، ارغوان تراشی، نعیم لشکری، عبدالرحمن ملازهی، حسن ارباب زهی، محمد ارباب زهی، سجاد زارع، یونس صفری، امین گنبدی پور، اسماعیل برنایی، عیسی (ماهور) صاحب زاده، شکرالله پرتونوری، ساسان پرتونوری، هانیه یوسف زاده، آیدا پورتقی، عارف شه بخش، یاسمین رواسی مقدم، اسماعیل رحمت پور، معین زرگانی، جمشید مظفری، فهیمه نظری و مائده اولاد قره گوز، توسط نیروهای امنیتی در استانهای آذربایجان شرقی، تهران، کردستان، خوزستان، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، مازندران، بوشهر، فارس، خراسان رضوی و اصفهان، بازداشت شدند. همچنین، محمدامین مرادقلی، کیومرث واعظی و سیاوش سلیمانی پور، سه شهروند بازداشت شده در شهرهای بابل، کرمانشاه و ارومیه، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.

براساس این گزارش، روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، مائده اولاد قره گوز، ساکن شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی، پس از احضار به اداره پیگیری وزارت اطلاعات در این شهر برای دومین مرتبه طی ماه های اخیر بازداشت شد.‌

یک منبع مطلع با اعلام این خبر به حقوق بشر در ایران گفت: “وی در تاریخ ۶ مهرماه ۱۴۰۱، به اتهام فعالیت  در فضای مجازی و در شبکه های اجتماعی شخصی خود توسط نیروهای امنیتی  بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی پس از ۲ هفته با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ  ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود اما مجددا روز دوشنبه بصوزت تلفنی به اداره پیگری وزارت اطلاعات در تبریز احضار و بازداشت شد.”

این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”خانواده وی از دلایل بازداشت مجدد فرزندشان به دلیل اینکه دادگاهی برگزار نشده و حکمی صادر نکرده اند، اطلاعی ندارند.”

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، سجاد زارع، ساکن شهر شیراز مرکز استان فارس و از زندانیان سیاسی سابق، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به حقوق بشر در ایران اعلام کرد:”سجاد در تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱ در تماسی کوتاه اعلام کرد که بازداشت شده است.”

تا لحظه تنظیم این خبر، از مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه بر علیه سجاد زارع اطلاعی در دست نیست.‌

لازم به ذکر است، سجاد زارع، پیش از هم به اتهام فعالیتهای مسالمت آمیز خود پس از بازداشت و طی مراحل قضایی در روندی پرابهام به تحمل حبس محکوم و در مهر ماه ۱۴۰۰، پس از اتمام دوران حبس تعزیری خود از زندان عادل آباد شیراز آزاد شده بود.

همچنین، سحرگاه سه شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۱، یونس صفری، متولد: ۱۳۸۵، ساکن شهرستان بهبهان از توابع استان خوزستان، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل پدری وی واقع در منطقه مسکن مهر در این‌ شهرستان بازداشت و در حال حاضر در بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه بسر می برد.

یک‌ منبع نزدیک به خانواده یونس صفری در گفتگو با حقوق بشر در ایران اعلام کرد:”صبح روز سه شنبه یونس توسط ماموران اداره اطلاعات بهبهان بازداشت شد و پس از پیگیریهای که خانواده این نوجوان ۱۶ ساله انجام دادند مشخص شده اتهام وی (آتش زدن نماد میدان غدیر) در شهرستان بهبهان است ما با و مدرک و یند قاطع ثابت می کنیم که در زمان آتش سوزی یونس صفری در خانه پیش والدین خود بوده است.”

این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”علیرغم اثبات اینکه یونس صفری کاملا بی گناه است اما بازجویان اطلاعات سپاه و بازپرس دادسرا بر تداوم بازداشت وی تاکید می کنند.”

در ادامه نیز، طی روزهای گذشته، عیسی (ماهور) صاحب زاده، امین گنبدی پور و اسماعیل برنایی، سه تن از شهروندان ساکن در کنگان از توابع استان بوشهر، در خصوص اعتراضات سراسری در این‌ شهرستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

براساس این گزارش، اسماعیل برنایی و عیسی (ماهور) صاحب – متولد: ۱۳۸۲ و ساکن شهرستان کنگان و امین گنبدی پور هم از فعالان سیاسی اجتماعی و دبیر حزب کارگزاران سازندگی ایران، ساکن استان بوشهر است.

یک منبع مطلع در تشریح اتهامات این افراد به حقوق بشر در ایران گفت:”اتهام منتسب شده به عیسی (ماهور) صاحب زاده و اسماعیل برنایی (شعار نویسی) و (پرتاب کوکتل مولوتوف) در جریان برگزاری اعتراضات سراسری عنوان شده است.

تا لحظه تنظیم این خبر از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به این افراد اطلاعی در دست نیست.

شورای صنفی دانشگاههای کشور با انتشار اخباری اعلام کرد؛ روز شنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۱، فهیمه سلطانی، دانشجوی رشته حقوق و جزا در دانشگاه آزاد واحد استان اصفهان، در محدوده چهارباغ این استان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

براساس این گزارش، بازداشت فخیمه سلطانی در جریان برگزاری اعتراضات خیابانی در اصفهان صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، شرح اتهامات و وضعیت فهیمه سلطانی اطلاعی در دست نیست.

از سوی دیگر، روز سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، هانیه یوسف زاده، دانشجوی رشته روانشناسی در دانشگاه مازندران، ورودی سال ۱۳۹۸، در مقابل درب ورودی این دانشگاه توسط نيروهای امنیتی بازداشت شد.

براساس این گزارش، بازداشت هانیه یوسف زاده به همراه خواهرش (با هویت نامشخص) صورت گرفته است.‌

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، نام ارگان‌بازداشت کننده، علت دقیق بازداشت و وضعیت هانیه یوسف زاده و خواهر وی اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، ظهر یکشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، یاسمن رواسی مقدم، دانشجوی مقطع کارشناسی در رشته حقوق دانشگاه تهران، ورودی سال ۱۳۹۸، در پی احضار به دادسرای زندان لوین و تفهیم اتهام پس از بازداشت به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به یاسمین رواسی مقدم اطلاعی در دست نیست.

کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم‌ در خبری افزود؛ روز چهارشنبه ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۱، ارغوان تراشی، ساکن شهر مشهد و دانشجو رشته تاریخ در دانشگاه فردوسی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق اتهامات مطروحه بر علیه ارغوان تراشی اطلاعی در دست نیست.‌

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان کشور هم اعلام کرد؛ روز شنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، اسماعیل رحمت پور، ساکن شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی در پی احضار به اداره اطلاعات این شهر پس از بازداشت به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شد.

براساس این خبر، علیرغم پیگیریهای مستمر خانواده اسماعیل رحمت پور و مراجعات مکرر آنها به شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه اما با آزادی وی موافقت نشده و علت بازداشت هم به خانوده اش اعلام نشده است.

همچنین، روز سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، معین زرگانی، ساکن شهر اهواز مرکز استان خوزستان، معلم و فعال صنفی فرهنگیان، پس از احضار به اداره اطلاعات سپاه در اهواز بازداشت شد.

احضار معین زرگانی به اداره اطلاعات سپاه اهواز بصورت تلفنی و جهت پاره ای از توضیحات صورت گرفت و لز آن زمان این فعال صنفی فرهنگیان در بازداشت بطور بلاتکلیف بسر می برد.
از دلایل احضار، بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات معین زرگانی اطلاعی در دست نیست.

همچنین، عصر سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جمشید مظفری، ساکن شهرستان سقز از توابع استان کردستان، معلم و فعال صنفی فرهنگیان، توسط ماموران اداره اطلاعات سپاه سقز در حالی مشغول تردد در خیابان بود بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه و علت دقیق بازداشت جمشید مظفری اطلاعی در دست نیست.

وبسایت امتداد هم در خبری اعلام کرد؛ در ساعات پایانی شنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، فهیمه نظری، متولد: ۱۳۶۰، روزنامه نگار و پژوهشگر تاریخ، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه و نام ارگان بازداشت کننده فهیمه نظری اطلاعی در دست نیست.‌

لازم به ذکر است، فهیمه نظری، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی در رشته تاریخ از دانشگاه شهید بهشتی و مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه آزاد است.

وی از جمله فعالان تاریخ پژوه است که مقالات و تحقیقات بسیاری در حوزه تاریخ ایران داشته که از جمله آثار وی می توان به کتاب اصغر قاتل که روایت قاتل زنجیره ای ایران در دهه ۱۳۱۰ هجری بود اشاره کرد.

وبسایت کُردپا نیز در خبری اعلام کرد؛ روز پنجشنبه ۵ آبان ماه ۱۴۰۱، نعیم لشکری، اهل شهرستان بیجار از توابع استان کردستان و دانشجوی در حال تحصیل در دانشگاه خوارزمی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و بطور بلاتکلیف بسر می برد.

علیرغم گذشت مدت نسبتا زیادی از تاریخ بازداشت نعیم لشکری اما وی بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد و از حقوق اولیه یک متهم برای تسریع روند دادرسی و عدم بلاتکلیفی محروم است.

تا لحظه تنظیم این خبر، از مصادیق اتهامات تفهیم شده به نعیم لشکری و مکان دقیق بازدات و نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، اسماعیل خضری، فرزند: محمدامین، ساکن شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق اتهامات مطروحه و وضعیت اسماعیل خضری اطلاعی در دست نیست.

وبسایت حال وش نیز در خبری اعلام کرد؛ در ساعات پایانی سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، آیدا پورتقی، متولد: ۱۳۸۰، اهل: شهر رشت مرکز استان گیلان، دانشجوی ترم اول در یکی از رشته ریاضی دانشگاه زاهدان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است:”آیدا پورتقی، در حالی که حدود ساعت ۷ شب برای خرید وسائل رفته بود توسط مأموران لباس شخصی بازداشت شد و ماموران هنگام بازداشت آیدا تقی پور با دی درگیر شده و به زور گوشی تلفن همراه وی را توقیف کردند و وقتی خواهر وی با گوشی آیدا تماس گرفت یک مرد جواب داد و گفت ۴ روز دیگر به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زاهدان مراجعه کنند.”

این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”آیدا تقی پور از وجود پدر محروم است و مادر و خواهر وی به شدت نگران فرزندشان هستند.”

از سوی دیگر، روز دوشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۱، عاصف شه بخش، ساکن شهرستان میرجاوه از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، علت دقیق بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات عاصف شه بخش اطلاعی در دست نیست.

کمپین فعالین بلوچ، در خبری اعلام کرد؛ روز پنجشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، عبدالرحمن ملازهی، معلم ساکن شهرستان سراوان از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط ماموران اداره اطلاعات سپاه در این شهرستان بازداشت شد.

بازداشت عبدالرحمن ملازهی در حالی صورت گرفت که این معلم در رفتن به مدرسه برای حضور در کلاس درس بود.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و شرح اتهامات منتسب شده به عبدالرحمن ملازهی اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، حسن ارباب زهی – فرزند: فیض الله، محمد ارباب زهی – فرزند: وحید و یک کودک دیگر با (نام نامشخص) و نام خانوادگی: ارباب زهی – فرزند: جواد، سه شهروند نوجوان با سنین ۱۵ سال، در شهرستان‌ میرجاوه از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط یکی از ارگانهای امنیتی بازداشت شدند.‌

براساس این خبر، اتهامی که منجر به بازداشت این ۳ نفر شده (آتش زدن پاسگاه انتظامی لادیز) عنوان شده است.

گفته می شود بازداشت این ۳ نوجوان ۱۵ ساله در حالی که آنها برای رفتن به مدرسه حاضر شده بودند توسط نیروهای امنیتی بطور همزمان صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و وضعیت حقوقی پرونده این افراد اطلاعی در دست نیست.

در ادامه نیز، کولبر نیوز در خبری افزود؛ روز سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، شکرالله پرتونوری و در تاریخ ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، ساسان پرتو نوری، به ترتیب نام که با یکدیگر نسبت پدر و فرزندی دارند در شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و مصادیق اتهامات مطروحه بر علیه شکرالله پرتونوری و پسر وی ساسان پرتونوری اطلاعی در دست نیست.

از سوی دیگر کانال تلگرامی دانشجویان متحد اعلام کرد؛ روز سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، محمدامین مرادقلی، دانشجوی مقطع مهندسی در رشته مکانیک دانشگاه نوشیروانی بابل از توابع استان مازندران، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.

علیرغم آزادی محمدامین مرادقلی با تودیع وثیقه از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به وی در مراحل بازجویی و بازپرسی اطلاعی در دست نیست.‌

لازم به ذکر است، در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، محمدامین مرادقلی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

وبسایت کُردپا هم‌ در خبری دیگر افزود؛ روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، خبات فدایی، ساکن تهران، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۱، خبات فدایی، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.‌

تا لحظه تنظیم این خبر از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به خبات فدایی اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، کیومرث واعظی، اهل شهرستان سنقر از از توابع استان کرمانشاه و فعال صنفی فرهنگیان، پس از اتمام‌ بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.

یک منبع مطلع در خصوص آزادی کیومرث واعظی به حقوق بشر در ایران گفت: “این شهروند توسط شعبه دوم دادگاه کرمانشاه از فعالیت رسانه ای منع شده و کانال تلگرامی وی به نام “امروز غرب” نیز غیرفعال شده است.”

علیرغم‌ آزادی کیومرث واعظی، از اتهامات تفهیم شده به وی در مراحل بازحویی و بازپرسی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، کیومرث واعظی، در تاریخ ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان سنقر بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه در اعتراض به بازداشت و بلاتکلیفی خود اعتصاب غذا کرده بود.

همچنین، طی روزهای اخیر، سیاوش سلیمانی پور، فعال رسانه‌ای، اهل شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربس، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی سیاوش سلیمانی پور؛ با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان و تا پایان مراحل دادرسی وی صورت گرفته‌است.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۹ مهر ماه ۱۴۰۱، سیاوش سلیمانی پور، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه و طی مراحل بازجوئی سپس به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده بود.

همچنین، وب سایت و صفحات شبکه های اجتماعی چیچست نیوز و آمونیوز با عنوان (فعالیت بدلیل انتشار محتوای مجرمانه، ممنوع می باشد) از دسترس خارج شده است.

سیاوش سلیمانی پور جانباز، رئیس انجمن آذربایجان مدنیت اوجاغی، مدیر مسئول و صاحب امتیاز سایت چیچست نیوز و آموز، پیشتر نیز به دلیل فعالیت های مدنی خود سابقه  احضار، تهدید و بازداشت از سوی ارگانهای امنیتی را دارد.

از زمان اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه پلیس امنیت نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در خصوص عملکرد گشت ارشاد در مدارس، دانشگاهها و شهرهای مختلف کشور در جریان است.‌

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار این‌ اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام‌ فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.

همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.

حقوق بشر در ایران، روزهای، سوم،  چهارم،  پنجم،  ششم، هفتم، هشتم، نهم،  دهم،  یازدهم،  دوازدهم،  سیزدهم،  چهاردهم،  پانزدهم، شانزدهم، هفدهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم، بیست و یکم و بیست و دوم این تجمعات اعتراضی پوشش خبری داده است.

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هاحقوق بشرفعال حقوق بشر در ایرانتظاهرات سراسری در ایرانسرکوب اندیشهبازداشت دانشجویان ایرانتظاهرات سراسری ۱۴۰۱آبان ماه ۱۴۰۱جمشید مظفریآیدا تقی پورماهور صاحب زادهسجادزارعآیدا پورتقی فشتگهبازداشتاعتراضات سراسریبازداشت دانشجویان دانشگاه تهرانبازداشت بلاتکلیفبازداشت دانشجویان معترض۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱جمشیدمظفریآیداتقی پوراسماعیل برناییعبدالرحمن ملازهیزاهدانکیومرث واعظیدانشگاه زاهدانسرکوب اعتراضاتسنقراعتراضات آبان۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال ۱۴۰۱معین زرگانیهانیه یوسف زادهاسماعیل برنائیارغوان تراشینقض حقوق بشر در ایرانشهرستان سنقرآزادی با تودیع وثیقهاعتراضات سراسری شهریور۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهراتکشته شدگان آبان ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱اسماعیل رحمت پورساسان پرتونوریامین گنبدی پورفهیمه سلطانیتودیع وثیقهاحضار و بازداشت دانشجویاناعتراضات سراسری شهریور ماه ۱۴۰۱عارف شه بخشمحمدامین مرادقلیتظاهرات سراسری در سال۱۴۰۱یاسمین رواسی مقدمشکراله پرتونورییونس صفریبازداشت دانشجویان دانشگاه زاهدانفعالین حقوق بشر در ایرانموارد نقض حقوق بشر در ایرانحقوق بشر در ایران،تظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱مهرماه۱۴۰۱۱۴۰۱مائده اولاد قره گوزمحمد ارباب زهیشکرالله پرتونوریحسن‌ارباب زهیبلاتکلیفی بازداشت شدگانبازداشت دانشجویانشهرستان سنقر و کلیایینقض حقوق بشر در ایران،اعتراضات سراسری ۱۴۰۱مهر ۱۴۰۱احضاروبازداشت دانشجویانمائده اولادقره گوزمحمدارباب زهیعیسی صاحب زادهحسن‌ ارباب زهیآیدا پورتقیسیاوش سلیمانی پوردانشگاهیاناعتراضات ۱۴۰۱مهر ماه ۱۴۰۱نعیم لشکریفهیمه نظریعارف شهبخشماهورصاحب زادهسجاد زارعآیداپورتقی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading