جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شنبه, آوریل 27

محمود بهشتی لنگرودی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان آزاد شد

0
719

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۹ خرداد ماه ۱۳۹۹, محمود بهشتی لنگرودی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان و زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین آزاد شد. این فعال صنفی فرهنگیان با اعطای مرخصی متصل به آزادی از زندان اوین آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کانون صنفی معلمان ایران, عصر امروز دوشنبه ۱۹ خرداد ماه ۱۳۹۹, محمود بهشتی لنگرودی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان و زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین پس از اعطای مرخصی متصل به آزادی از زندان آزاد شد. مجموع محکومیت حبس تعزیری این فعال صنفی فرهنگیان ۵ سال بود. 

در تاریخ ۱۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, محمود بهشتی لنگرودی, همزمان با شیوع ویروس کرونا به مرخصی اعزام شده بود و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, طی تماس دریافتی از سوی دادیاری دادسرای امنیت تهران متوجه شد که باید حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت خودش را جهت تحمل ادامه حبس به زندان اوین معرفی کند که روز پس از آن در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه سالجاری خود را به زندان اوین معرفی کرده بود. 

 محمود بهشتی لنگرودی, فعال صنفی فرهنگیان, پیش از این نیز در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود و پس از اتمام دوران مرخصی در تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۸, به زندان اوین بازگشته بود. 

اعزام محمود بهشتی لنگرودی, به مرخصی کوتاه مدت در حالی صورت گرفته بود که پیش از این و در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۸, درخواست آزادی مشروط این فعال صنفی محبوس در زندان اوین در پی ممانعت دادستان تهران رد شده بود. 

ممانعت از درخواست آزادی مشروط “محمود بهشتی لنگرودی”, معلم و فعال صنفی فرهنگیان, محبوس در زندان اوین در حالی صورت گرفته که این فعال صنفی از مجموع محکومیت ۵ سال حبس تعزیری بیش از یک سوم مجموع محکومیت حبس خود را سپری کرده است و از سوی دیگر مخالفت با درخواست آزادی مشروط این فعال صنفی در حال صورت گرفته که بیش از ۱ سال از تحویل درخواست این زندانی سیاسی به دادستانی جهت بررسی گذشته بود. 

لازم به یادآوری است, که در تاریخ ۷ مهرماه ۱۳۹۷, حسین تاج، وکیل محمود بهشتی با تایید اینکه این فعال صنفی شرایط بهره‌ مندی از آزادی مشروط را دارد، اعلام کرده بود: “درخواست آزادی مشروط موکلم با تایید اولیه از سوی زندان و ضابط پرونده به دادستان تهران ارسال شده تا دادستان نظر نهایی خود را در این خصوص ارائه کند”.

محمود بهشتی لنگرودی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان و سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران, پیش از این نیز در تاریخ ۴ تیرماه ۱۳۹۸, به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود و در تاریخ ۳ شهریور ماه ۱۳۹۸, بدون تکمیل دوره درمان به زندان اوین بازگشته بود. 

محمود بهشتی لنگرودی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران نخستین بار سال ۱۳۸۳ به مدت ۱ ماه بازداشت شده بود. 

دستگیری بعدی این فعال صنفی فرهنگیان, از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” در ۲۳ اسفند سال ۱۳۸۵ اتفاق افتاد. اواسط فروردین ماه  سال ۱۳۸۶ حکم ۴ سال حبس تعزیری برای این فعال صنفی فرهنگیان به مدت ۵ سال تعلیق شده بود. 

بهشتی لنگرودی,  در  سال ۱۳۸۹ مجددا  مجدد به مدت ۲ ماه دیگر از بابت اتهام “اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” و به موجب حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ابوالقاسم صلواتی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

این فعال صنفی فرهنگیان در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۴, از سوی ماموران سپاه ثارالله بازداشت شد و توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

حکم محکومیت قطعی محمود بهشتی لنگرودی، فعال صنفی و سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران که در ۳ پرونده مجزا در شعبه های ۱۵ و ۲۸ دادگاه انقلاب در مجموع به ۱۴ سال حبس محکوم شده بود، با اعمال ماده ۱۳۴ از طرف شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در مجموع به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

محمود بهشتی لنگرودی, فعال صنفی در تاریخ ۲۱ شهریورماه ۱۳۹۶ در منزل مسکونی خود جهت اجرای حکم ۵ سال حبس تعزیری از سوی ماموران دادستانی بازداشت شد. در تاریخ ۶ شهریورماه ۱۳۹۶ ماموران دادستانی در تماس تلفنی با محمود بهشتی لنگرودی خبر داده بودند که دستور ضبط وثیقه‌اش صادر شده است و او پس از ابلاغ کتبی حکم، ۱۰ روز برای مراجعه به دادستانی فرصت دارد. بهشتی لنگرودی این حکم را غیرقانونی خوانده بود و گفته بود در موعد مقرر به دادستانی مراجعه می‌کند اما با پای خود به زندان باز نخواهد گشت. 

این فعال صنفی فرهنگیان پس از بازداشت به قرنطینه بند ۴ زندان اوین منتقل شده بود. در حال حاضر این فعال صنفی فرهنگیان در بند ۷ زندان اوین چهارمین سال از محکومیت حبس ۵ ساله خود را سپری می کند. 

“محمود بهشتی لنگرودی” در خرداد ۱۳۳۹ در شهرستان لنگرود در استان گیلان به دنیا آمد. در همین شهر بزرگ شد و به مدرسه رفت. در سال ۱۳۶۲ در رشته ادبیات عرب، مدرک لیسانس خود را دریافت کرد و از‌‌ همان سال به صورت حق‌التدریس در آموزش و پرورش مشغول به کار شد، تا اینکه هفت سال بعد توانست به استخدام رسمی در بیاید. در‌‌ همان سال ۱۳۶۲ و با آغاز معلمی با آدینه مرادعلی بیگی نیز ازدواج کرد. ازدواجی که ابوذر و سارا ثمره آن هستند. بهشتی لنگرودی به گفته خود از سال ۱۳۷۸ فعالیت‌های صنفی خود را در جهت بهبود وضعیت صنفی معلمان آغاز کرد. 

سرکوب فعالان صنفی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading