محرومیت ماشالله پسرکهن، شهروند یهودی محبوس در زندان تهران بزرگ از حق درمان

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۲ شهریور ماه ۱۳۹۹، ماشالله پسر کهن، شهروند یهودی، محبوس در اتاق ۱۵ سالن ۲ اندرزگاه ۴ تیپ ۵ زندان تهران بزرگ از حق درمان و دسترسی به خدمات پزشکی محروم است.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۲ شهریور ماه ۱۳۹۹، ماشالله پسرکهن – متولد ۲۶ تیرماه ۱۳۳۹ – متاهل – دارای ۲ فرزند، شهروند یهودی محبوس در اتاق ۱۵ سالن ۲ اندرزگاه ۴ تیپ ۵ زندان تهران بزرگ، علیرغم ابتلا به بیماری قلبی، کم سوئی چشم و خرابی دندان از اعزام به مرکز درمانی تخصصی خارج از زندان محروم است. این زندانی عقیدتی در حال تحمل حبس تعزیری ۳ ساله خود علیرغم محرومیت از حق تماس با خانواده اش که در کشور اسرائیل زندگی می کنند بسر می برد.
بنقل از یک منبع نزدیک به این زندانی عقیدتی در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “آقای پسر کهن، علیرغم بروز علائم بیماری قلبی از قبیل درد و تیر کشیدن قفسه سینه فقط برای درمان به بهداری اعزام و پس از معاینه ساده به بند زندان بازگردانده میشه. همچنین کاهش دید چشم مشکل دیگر ماشالله پسرکهن است که از قبل هم این بیماری حادتر شده است. دیگر مشکل آقای پسرکهن ناراحتی دندانهای وی است که برای اعزام به دندانپزشکی هم به این زندانی عقیدتی اجازه اعزام صادر نمی شود”.
در تاریخ ۴ تیر ماه ۱۳۹۹, حقوق بشر در ایران، با انتشار گزارشی در مورد وخامت وضعیت جسمانی ماشالله پسر کهن اطلاع رسانی کرده بود.
در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, ماشالله پسرکهن, به مرخصی ۴۵ روزه اعزام شده بود و پس از اتمام دوران مرخصی در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, برای تحمل ادامه حبس به زندان تهران بزرگ بازگشت.
- بیشتر بخوانید: اعزام ماشالله پسرکهن, زندانی عقیدتی یهودی به مرخصی
- بیشتر بخوانید: ماشالله پسرکهن, زندانی عقیدتی پس از اتمام دوران مرخصی به زندان تهران بزرگ بازگشت
بازداشت این شهروند یهودی برای اجرای حکم ۳ سال حبس تعزیری در حالی صورت گرفته بود که او از سوی واحد اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران، هیچگونه احضاریه ای مبنی بر مراجعه برای اجرای حکم حبس خود دریافت نکرده بود.
ماشالله پسرکهن به اتهام ورود به کشور اسرائیل، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ابوالقاسم صلواتی، به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست “احمد زرگر” عینا شد.
این شهروند یهودی, در تاریخ ۵ مهرماه ۱۳۹۶, پس از دیدار با خانواده خود در کشور اسرائیل و بازگشت به ایران در فرودگاه امام خمینی توسط ماموران وزارت اطلاعات به اتهام “ورود به کشور اسرائیل” بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع قرار وثیقه بطور موقت آزاد شده بود.
سرکوب پیروان سایر ادیان در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.
برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.