محمد حبیبی و توحید امیر امینی، دو زندانی سیاسی آزاد شدند

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۰بهمن ماه ۱۴۰۱، محمد حبیبی و توحید امیر امینی، دو زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات پایانی چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، محمد حبیبی – معلم و فعال صنفی فرهنگیان به همراه توحید امیر امینی – فعال ملی مدنی، در مجموع ۲ زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین اوین پس از تحمل بخشی از مجموع احکام حبس خود آزاد شدند.
براساس این گزارش، محمد حبیبی و توحید امیر امینی، با توجه به اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه که در راستای (عفو) زندانیان سیاسی صورت گرفته است.
محمد حبیبی، در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به تحمل ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و به اتهام (تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال منع خروج از کشور و محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و دسته جات سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود.
این فعال صنفی فرهنگیان، در ساعات اولیه صبح ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران امنیتی، بازداشت و جهت بازجوئی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل و در تاریخ ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱، به بند۲۴۰ حفاظت اطلاعات قوه قضائیه واقع در زندان اوین منتقل شده بود.
این فعال صنفی فرهنگیان، در تاریخ ۱۳ مرداد ماه ۱۳۹۷، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با اتهامات(اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور)، به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری،(فعالیت تبلیغی علیه نظام) به ۱۸ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام(اخلال در نظم عمومی) هم به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
با اعلام اعتراض به این حکم و ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در تاریخ ۳ دی ماه ۱۳۹۷، عینا تائید شد و محمد حبیبی، در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹، پس از سپری کردن ۳ سال از مجموع حبس تعزیری ۷ سال و ۶ ماه خود بطور مشروط از زندان تهران بزرگ آزاد شده بود.
همچنین، در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، در حالی که محمد حبیبی دوران حبس تعزیری خود را سپری می کرد با حکم هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از شغل خود بعنوان فرهنگی اخراج شده بود اما پس از آزادی محمد حبیبی و پیگیری های حقوقی این فعال صنفی فرهنگیان به کار خود بازگشت.
محمد حبیبی، برای نخستین بار در تاریخ ۱۲ اسفند۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود با ضرب و شتم بازداشت و به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان آزاد شده بود.
این فعال صنفی فرهنگیان، در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، به همراه تنی چند از فرهنگیان دیگر در جریان برگزاری تجمع اعتراضی صنفی در مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه برای دومین مرحله توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به با زندان اوبن طی مراحل بازجویی به زندان تهران بزرگ منتقل شد.
همچنین، توحید امیر امینی، در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۹، با صدور و ابلاغ بخشنامه کاهش مجازات زندانیان، برای دومین بار توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران بررسی و این فعال ملی مدنی با کاهش محکومیت حبس تعزیری از ۷ سال و ۶ ماه به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
- بیشتر بخوانید: محکومیت توحید امیر امینی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری
توحید امیر امینی، در تاریخ ۷ بهمن ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست احمد زرگر، توحید امیر امینی ضمن تبرئه از اتهام (تبلیغ علیه نظام) فقط از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی) به تحمل ۷ سال و ۶ماه حبس تعزیری محکوم شد.
این فعال ملی مدنی در مرحله بدوی، در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی) به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) نیز به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و در مجموع به تحمل ۹ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
جلسه دادرسی به پرونده توحید امیر امینی، در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری با حضور هر ۲ نفر این افراد و کارشناسان وزارت اطلاعات برگزار شده بود.
- بیشتر بخوانید: جلسه دادرسی توحید امیر امینی و کیانوش اصلانی برگزار شد
توحید امیر امینی، در شامگاه ۱ اسفند ۱۳۹۷ به همراه دیگر هم پرونده ای خود کیانوش اصلانی، در میدان انقلاب تهران توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شدند. دو ساعت بعد از بازداشت این افراد ماموران وزارت اطلاعات به محل کار توحید امیر امینی مراجعه کرده و آنجا را بطور کامل مورد تفتیش قرار داده بودند. پس از تماس تلفنی کوتاهی که کیانوش اصلانی در دومین روز بازداشت با خانواده خود داشت مشخص شد به زندان اوین و بند ۲۰۹ منتقل شده اند.
لازم به اشاره است، در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه با انتشار بخشنامه ای نسبت به (عفو) و آزادی بازداشت شدگان و محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۱، تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت سده بودند مشروط بر اینکه جرائم متهمان در راستای (جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (دارا بودن شاکی خصوصی) نباشد خبر داد.