
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، اداره نظارت و پیگیری سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، بهروز مروتی را به آن ارگان امنیتی احضار کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۱، بهروز مروتی، مدیر کمپین معلولان، با دریافت تماس تلفنی جهت ارائه توضیحات به اداره نظارت و پیگیری سازمان اطلاعات سپاه احضار شد. از بهروز مروتی خواسته شده تا روز سه شنبه ۸ آبان ماه به آن ارگان امنیتی مراجعه کند.
براساس این گزارش، کمپین معلولان، در صفحه خود اعلام کرد: “بهروز مروتی، مدیر کمپین معلولان ظهر روز یکشنبه ۷ آبان ماه، توسط سازمان اطلاعات سپاه، برای ارائه توضیح در خصوص (تحریم روز جهانی معلولان در همبستگی با مردم داغدیده) و یک گفتگوی دوستانه! احضار و مقرر گردید روز سهشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، به این نهاد امنیتی مراجعه نماید!”
احضار بهروز مروتی به اداره نظارت و پیگیری سپاه پاسداران، در حالی صورت گرفته که این کمپین در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۴۰۱، با انتشار اطلاعیه ای از تحریم روز جهانی معلولان در حمایت از اعتراضات سراسری و برای ابراز همدردی با خاناوده های جان باختگان اعتراضات مردمی خبر داده بود.
براساس اعلام کمپین حمایت از معلولان:“تحریم مراسم روز جهانی معلولان در همبستگی با مردم داغدیده اگرچه مناسبتها فرصتی ارزشمند برای مروری بر آنچه که گذشته و نگاهی به آینده تا مناسبتی دیگر است؛ اما حال در آستانه سوم دسامبر (دوازدهم آذر ماه) روز جهانی افراد دارای معلولیت تقریبا میتوان گفت که از سال گذشته تا کنون نه تنها دستاوردی برای مرور و بالیدن به آن نداریم بلکه رنجهای افزونی بر کل جامعه و به ویژه جامعه افراد دارای معلولیت تحمیل شده است. در دو ماه گذشته در کنار جمع کثیری از جانباختگان چند نفر از شهروندان دارای معلولیت را نیز از دست دادیم که آنقدر غریبانه از میان ما رفتند حتی اشکهایمان را محکوم به حبس در چشمانمان کردند تا به سوگشان ننشینیم! آری! جمعی از هموطنانمان به گناه فریاد حقطلبی کشته، معلول و مجروح و یا بازداشت شدند تا قلم، تن و روان ما یارای اندیشیدن به برنامهها و مراسم مرسوم و بعضا کلیشهای سوم دسامبر را نداشته باشد. از این رو، ضمن تاکید بر احقاق حقوق ملت و گرامیداشت یاد تمامی جانباختگان، برنامههای روز جهانی افراد دارای معلولیت امسال را تحریم کرده و بر ضرورت توانبخشی شهروندانی که در پی حوادث تلخ اخیر معلول گشتهاند؛ تاکید میکنیم. پایان”
محرومیت افراد از آزادی بیان، ناقض، ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید شده است.
از زمان اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه پلیس امنیت نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در خصوص عملکرد گشت ارشاد در مدارس، دانشگاهها و شهرهای مختلف کشور در جریان است.
در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار این اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.
- بیشتر بخوانید: بیانیه عفو بین الملل در اعتراض به سرکوب تجمعات جاری در ایران
سازمان عفو بینالملل، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱ هم با انتسار یک بیانیه مطبوعاتی، خواستار اقدام فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از کشتار وحشتناک معترضان در ایران شد.
- بیشتر بخوانید: درخواست سازمان عفو بین الملل از شورای حقوق بشر برای اقدام فوری در توقف کشتار معترضان در ایران
همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.
همچنین، در پی شدت گرفتن اعتراضات افزایش موج بازداستها، ارعاب و کشتار شهروندان و کودکان، شورای حقوق بشر سازنانملل متحد، در پی درخواست دو کشور آلمان و لوکزامبورگ، جلسه ای اضطراری را برای بررسی و تصویب قطعنامه ای بر علیه حکومت ایران به خاطر سرکوب گسترده شهروندان برگزار کرد.
حقوق بشر در ایران، بصورت روزانه این اعتراضات را از روز، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم، دوازدهم، سیزدهم، چهاردهم، پانزدهم، شانزدهم، هفدهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم، بیست و یکم و بیست و دوم این تجمعات اعتراضی پوشش خبری داده بود.