سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 14

اعزام امیرحسین مرادی, زندانی سیاسی محکوم به اعدام در پی وخامت حال به بیمارستان

0
2945

حقوق بشر در ایران – صبح امروز شنبه ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, امیرحسین مرادی, زندانی سیاسی محکوم به اعدام و محبوس در زندان تهران بزرگ در پی حمله های عصبی و وخامت حال به بیمارستان رازی تهران اعزام شد ولی بدون تکمیل روند درمانی به این زندان بازگردانده شد. این زندانی سیاسی در حالی که در بیمارستان بوده از سوی بازجویان وزارت اطلاعات تهدید به اجرای حکم اعدامش شد و پس از آن با اختلالات حرکتی و به کم توانی عضلانی مبتلا شد. همچنین امیرحسین مرادی از بیماری پوستی که به دلیل نبود بهداشت در زندان تهران بزرگ می باشد رنج می برد و این مساله باعث بروز لکه های قرمز رنگ بر روی پوست بدن وی شده است. وی اخیرا توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به اعدام محکوم شده و پرونده وی در مرحله تجدیدنظرخواهی می باشد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, صبح امروز شنبه ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, امیرحسین مرادی, از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری, محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ در پی بروز حمله های عصبی پس از اعزام به بهداری این زندان به بیمارستان رازی تهران اعزام شد و در حالی که بنا بر تجویز پزشکان نیاز به بستری وی در بیمارستان بود بدون تکمیل روند درمانی به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد. بروز این حمله عصبی ناشی از شکنجه های روحی روانی اعمال شده بر این زندانی سیاسی و تهدید صورت گرفته از سوی بازجویان وزارت اطلاعات مبنی بر اجرای حکم اعدام وی بوده است. این زندانی سیاسی, پس از بازداشت در کشور ترکیه به همراه ۲ متهم دیگر این پرونده به ایران مسترد شده بود پس از آن انتقال به تهران و تکمیل مراحل بازجوئی از سوی وزارت اطلاعات توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران توسط ابوالقاسم صلواتی, به اعدام, تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “هفته گذشته و در حالی که امیرحسین به بیمارستان اعزام شده بود بازجوی وزارت اطلاعات به اتاقی که امیرحسین در آن بود رفت و به او گفته بود قرار است هفته آینده اعدام شوی و برای ما به صرفه نیست که بودجه‌ای صرف درمانت کنیم که متاسفانه این تهدید باعث تشدید فشارهای روحی و روانی و استرس بیشتر در بروز علائم بیماری و ایجاد مشکل در تکلم و حتی وی را با اختلالات حرکتی هم مواجه کرده است”. 

این منبع مطلع در ادامه همچنین گفت: “در پی اعتراض شدید همبندی های امیرحسین او را به بهداری زندان منتقل کردند و تا حدود ساعت ۳ بامداد آنجا بود و پس از آن صبح امروز به بیمارستان رازی تهران اعزام شد و بدون تکمیل دوره درمان ماموران همراه وی به بهانه اینکه دستور قضائی برای بستری وی به آنها ابلاغ نشده مجددا امیر حسین را به زندان تهران بزرگ بازگرداندند”. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی از انتقال امیرحسین مرادی از تیپ ۵ بند ۲ سلول شماره ۱۴ زندان تهران بزرگ, در پی مثبت شدن جواب آزمایش به بهانه انتقال به قرنطینه بیماران کرونا, به سلول انفرادی « سوئیت » شماره ۱۱ تیپ ۱ زندان تهران بزرگ اطلاع رسانی کرده بود.

در آن گزارش بنقل از یک منبع مطلع گفته شده بود:”جمیل قهرمانی, سعید تمجیدی، محمد رجبی، میلاد ارسنجانی, محمد تقی پاک پور, محمد آدم و علی بی کس و چند زندانی دیگر که در بند موسوم به آبانی ها محبوس بودند به بهانه انتقال به قرنطینه به سلول انفرادی شماره ۱۱ « سوئیت » واقع در تیپ ۱ زندان تهران بزرگ منتقل کردند”. 

اما پس از مدتی مسئولان زندان تهران بزرگ مدعی شدند این ادعا نادرست بوده و انتقال مذکور به صورت تنبیهی صورت گرفته که از منظر اعلامیه جهانی حقوق بشر ناقض ماده ۵ از این سند معتبر بین المللی و مصداق بارز شکنجه می باشد. 

لازم به ذکر است؛ در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸, امیرحسین مرادی, محمد رجبی و سعید تمجیدی, سه شهروند ساکن تهران و از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸, محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ, که در اوایل بهمن ماه سالجاری طی ۲ جلسه دادرسی با اتهامات “مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی”, “مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب”, “خروج غیرقانونی از کشور”, توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ابوالقاسم صلواتی”, مورد محاکمه قرار گرفته بودند به اعدام محکوم شدند و علاوه بر این در مجموع به تحمل ۳۸ سال حبس تعزیری و ۲۲۲ ضربه شلاق محکوم شدند. 

زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان اوین، زندان تهران بزرگ و سایر زندانهای کشور علیرغم بخشنامه رئیس قوه قضاییه مبنی بر اعطای مرخصی به زندانیان با محکومیت زیر ۵ سال، کماکان از اعزام به مرخصی محروم هستند. اسماعیل عبدی و نگین قدمیان از جمله این زندان به ترتیب در چهارمین و سومین سال از دوره محکومیت ۵ ساله خود بسر می‌برند که در کنار دهها زندانی عقیدتی دیگر تاکنون اقدامی برای اعزام آنان به مرخصی صورت نگرفته است. همزمان همسر نازنین زاغری، زندانی محبوس در اوین از احتمال ابتلای وی به بیماری کرونا خبر داده است. نازنین زاغری نیز در بند زنان زندان اوین در حال سپری چهارمین سال از محکومیت ۵ ساله خود است.

در توضیحات بیشتر در مورد شیوع ویروس کرونا در ایران لازم به ذکر است؛ این ویروس, به شدت در حال سرایت به انسانهاست و موجی از نگرانی را در ایران پس از گذشت ۳هفته از ورود این بیماری در کشور و اعلام دیر هنگام مسئولان وزارت بهداشت تا ظهر امروز یکشنبه ۱۱اسفند ماه ۱۳۹۸, بیش از ۹۷۸ نفر به این بیماری مبتلا شدند و همچنین۵۴ نفر هم در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و ۱۷۵ نفر هم بهبود یافته از این بیماری بودند که به نسبت سایر کشورهای دیگر که در حال مبارزه با این بیماری هستند بوجود آورده است.

همچنین در تاریخ ۹ اسفند ماه ۱۳۹۸, میلاد بغلانی و حمیدرضا مکّی, دو تن از زندانیان سیاسی محبوس دربند ۵ زندان شیبان اهواز در پی مشکوک بودن این ۲ زندانی سیاسی برای آلودگی به ویروس کرونا از بند خارج و به قرنطینه منتقل شدند. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, خانواده های ۲۴ نفر از زندانیان سیاسی محبوس در زندانهای تهران بزرگ, زندان اوین و زندان رجائی شهر کرج در نامه ای سرگشاده به ابراهیم رئیسی از وی خواستند برای پیشگیری از فاجعه انسانی که شیوع ویروس کرونا می تواند برای هر انسانی داشته باشد خواهان آزادی یا اعطای مرخصی به زندانیان شدند. در این نامه خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه آمده است “زندانیان به خاطر عدم برخورداری از امکانات بهداشتی و درمانی مناسب و قابل قبول و به دلیل زندگی جمعی و تنگاتنگ به شدت در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند”.

همچنین وزارت بهداشت ایران از روز ۳ اسفند با انتشار آمار روزانه موارد ابتلا و مرگ را آغاز کرد. اطلاعاتی در مورد موارد احتمالی در روزهای قبل وجود ندارد. همچنین تردیدهایی درباره دقیق بودن آمارهای اعلام شده مطرح شده است. از جمله از سوی نماینده قم در مجلس ایران. با این حال تنها آمار رسمی داده‌های وزارت بهداشت ایران است.

روز سه شنبه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, احمد امیرآبادی فراهانی, نماینده مردم قم در مجلس اعلام کرد در حوزه انتخابیه وی یعنی شهر قم که کانون شیوع این بیماری بوده از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و عملکرد دولت و دستگاههای اجرائی در کنترل این ویروس ناموفق بوده و پس از اعلام جان باختن ۵۰ نفر از شهروندان قم که در اثر بیماری کرونا از آمار جدیدِ مرگ و میر کرونا در این استان که بنا بر تائید مسئولان وزارت بهداشت و درمان مرکز شیوع این بیماری در ایران بوده خبر داد و این نماینده مجلس در ادامه هم تاکید کرد که متاسفانه ۳ هفته پس از ورود این ویروس به کشور موضوع از طرف وزارت بهداشت و مسئولان اعلام عمومی شد.

زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و از سوی دیگر پرونده سازی های پی در پی برای آنها از جمله مواردی است که مستند و مشهود است.  اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading