چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

بازداشت ۱۲ تَن از شهروندان و آزادی ۳ تَن دیگر با تودیع وثیقه

0
343

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۲آبان ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در تهران، زاهدان، چابهار، خواف، مریوان، کرمانشاه، شیراز و گچساران، دستکم ۱۲ تن از شهروندان را بازداشت کردند. همچنین، سه تن از شهروندان بازداشت شده در تهران، ایوان غرب و سنندج پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، صادق خادمی، حمید افکاری، محمدحسین عربی، فرید پورسام، ریبوار ره ش، فائق اسکات و شادمان، علی عالیزهی (علی سردار)، محمد رمضانی، طارق جنگی زهی، بلال نارویی، سهیل نارویی و محمدصادق صادقی، توسط نیروهای امنیتی در استانهای تهران، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، کردستان، کرمانشاه، استان فارس و خوزستان بازداشت شدند. همچنین، عرفان رضایی در شهر تهران و هیوا مسعودی در شهر سنندج مرکز استان کردستان پس از اتمام بازجویی ها با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. بهروز قاسمی هم در شهرستان ایوانغرب از توابع استان ایلام، از زندان مرکزی ایلام آزاد شد.‌

براساس این گزارش، روز شنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، صادق خادمی، ساکن شهرستان گچساران از توابع استان خوزستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از نام ارگان بازداشت کننده، علت دقیق بازداشت و شرح اتهامات منتسب شده به صادق خادمی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، صادق خادمی، رئیس هیئت موتورسواری شهرستان گچساران است.

همچنین، روز شنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، حمید افکاری، ساکن شهر شیراز مرکز استان فارس، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

براساس این گزارش، بازداشت حمید افکاری در مقابل درب ورودی بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ صورت گرفته است.

همچنین، علت بازداشت وی در خصوص پیگیری وضعیت خواهرش الهام‌افکاری که در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۱، در فرودگاه دستغیب شیراز بازداشت شد عنوان شده است‌.

لازم به ذکر است، نوید افکاری، برادر حمید و الهام افکاری لز معترضان بازداشت شده در جریان اعتراضات مردمی سال ۱۳۹۸ بود که در روندی پر ابهام در شهریور ماه ۱۳۹۹ اعدام شد.

کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز شنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، محمدحسین عربی، دانش آموخته رشته برق در دانشگاه رازی استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، اتهامات مطروحه و نام ارگان بازداشت کننده محمدحسین عربی اطلاعی در دست نیست.

شورای صنفی دانشگاههای کشور نیز با انتشار خبری افزود؛ روز چهارشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، محمدصادق صادقی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته ادبیات زبان‌ انگلیسی در دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در حال حاضر در زندان تهران بزرگ بطور بلاتکلیف بسر می برد.‌

براساس این گزارش، بازداشت محمدصادق صادقی، هنگامی که وی در مسیر رفتن به دانشگاه بود توسط نیروهای امنیتی در خیابان صورت گرفته است.‌

تا لحظه تنظیم این خبر از شرح اتهامات تفهیمی و نام ارگان بازداشت کننده محمدصادق صادقی اطلاعی در دست نیست.‌

وبسایت حال وش نیز با انتشار اخباری اعلام کرد؛ روز جمعه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۱، بلال نارویی – متولد: ۱۳۷۸ و سهیل نارویی – متولد: ۱۳۸۵، دو شهروند ساکن زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان در جریان برگزاری اعتراضات در این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.‌

به نقل از یک منبع مطلع:”بازداشت سهیل نارویی و بلال نارویی در جریان برگزاری اعتراضات سراسری که پس از نماز جمعه در شهر زاهدان شکل گرفت در حالی که آنها با خودرو در حال حرکت بودند پس از توقف از سوی ماموران امنیتی صورت گرفت.”

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، شرح اتهامات تفهیمی و نام ارگان بازداشت کننده سهیل نارویی و بلال نارویی اطلاعی در دست نیست.

همچنین، روز جمعه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۱، طارق جنگی زهی، متولد: ۱۳۸۳، فرزند: ابوبکر، ساکن شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، اتهامات مطروحه و وضعیت طارق جنگی زهی اطلاعی در دست نیست.‌

از سوی دیگر، روز دوشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۱، محمد رمضانی، متولد؛ ۱۳۷۵، متاهل و دارای ۲ فرزند، اهل شهرستان خاش از توابع استان خراسان رضوی، توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بازداشت محمد رمضانی در پی اعتراض وی به کشتار و سرکوب گسترده شهروندان در جریان اعتراضات سراسری از سوی نیروهای امنیت پی صورت گرفته و تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری اتهامات تفهیم شده به وی اطلاعی در دست نیست.‌

همچنین، بازداشت محمد رمضانی در مقابل محل سکونت وی در شهرستان خاش صورت گرفته‌است.

در خبری دیگر، عصر شنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، علی عالیزهی با نام مستعار(علی سردار)، متولد: ۱۳۸۱، اهل زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط ماموران امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

براساس این گزارش، بازداشت علی عالیزهی توسط نیروهای لباس شخصی صورت گرفته و تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، اتهامات تفهیم شده و وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.

وبسایت کُردپا هم‌با انتشار اخباری اعلام کرد؛ طی روزهای گذشته فرید پورسام، ریبوار ره ش و فائق اسکات و شادمان، سه تن از اهالی روستای دره تفی از توابع شهرستان مریوان در استان کردستان، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و وضعیت این‌ افراد اطلاعی در دست نیست.‌

همچنین، روز شنبه ۲۱ آبان‌ ماه ۱۴۰۱، هیوا مسعودی، اهل شهرستان سنندج مرکز استان کردستان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی هیوا مسعودی با تودیع وثیقه صورت گرفته و او باید در انتظار دریافت‌ابلاغیه تاریخ دادگاه خود باشد.

علیرغم‌ آزادی هیوا مسعودی، اما از مصادیق اتهامات تفهیم شده به وی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، هیوا مسعودی، توسط نیروهای امنیتی در شهر سنندج بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی این شهر منتقل شده بود.

کردپا در خبری دیگر افزود؛ روز شنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، بهروز یاسمی، شاعر و فعال ادبی، اهل شهرستان ایوانغرب از توابع استان ایلام، پس از طی مراحل بازجوئی از زندان مرکزی ایلام آزاد شد.

از چگونگی آزادی و مصادیق اتهام یا اتهامات احتمالی تفهیم شده به بهروز یاسمی در مراحل بازجویی و یا بازپرسی اطلاعی در دست نیست.‌

لازم به اشاره است، بهروز یاسمی، در حمایت از اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

از زمان اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه پلیس امنیت نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در خصوص عملکرد گشت ارشاد در مدارس، دانشگاهها و شهرهای مختلف کشور در جریان است.‌

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار این‌ اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام‌ فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.

همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.

حقوق بشر در ایران، بصورت روزانه این اعتراضات را از روز، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم،  دهم،  یازدهم،  دوازدهم،  سیزدهم،  چهاردهم،  پانزدهم، شانزدهم، هفدهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم، بیست و یکم و بیست و دوم این تجمعات اعتراضی پوشش خبری داده است.

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هااستان ایلاممحرومیت از حقوق شهروندی در ایرانتودیع قراروثیقهمحاکمه دانشجویانبازداشت،بازداشت بیخبری،تظاهرات سراسری ۱۴۰۱محمدصادق صادقیعلی سردارفریدپورسامعرفان‌رضائیسنندجاعتصابات سراسریفعالان صنفی دانشجویانفعالان صنفی دانشجویان ایراناعتراضات سراسری شهریور۱۴۰۱مشهد خراسان رضویاعتراضات آبان ۱۴۰۱محمد صادق صادقیعلی عالیزهیمحمدحسین عربیخوافحقوق بشرشهرسنندجمدافعان حقوق بشر در ایرانتظاهرات سراسریحمید افکاریاعتراضات سراسری شهریور ماه ۱۴۰۱تودیع وثیفهکشته شدگان آبان ۱۴۰۱سهیل ناروییعلی عالی زهیمحمد حسین عربیشهرستان خوافبازجوییبلال ناروییحقوق بشر ایرانتظاهرات سراسری در ایرانحمیدافکاریتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱مهرماه۱۴۰۱بازداشت شدگان آبان۱۴۰۱سهیل ناروئیفائق اسکات و شادمانصادق خادمیخواف خراسان رضویزندان مرکزی سنندجفعال صنفی دانشجویان در ایرانحمیدافکاری سنگراعتراضات سراسری ۱۴۰۱ایوان غرببازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱بلال ناروئیفایق اسکاتزندان‌ایلامقرار وثیقهقراروثیقهزندان ایلامبازداشت و بازجوییحمید افکاری سنگردادسرای شهر سنندجایوانغربعرفان رضاییطارق جنگی زهیفائق اسکاتایوانغرب استان ایلاماحضار و بازجوئیتودیع قرار وثیقهفعال صنفی دانشجویانآزادی با تودیع وثیقهناهید تقوی بازجوئیهیوا مسعودیمهر ۱۴۰۱اعتراضات سراسری۱۴۰۱محمد رمضانیریبوار ره شبهروز قاسمیفعالان حقوق بشر در ایرانفعال حقوق بشر در ایرانمراحل بازجوئیاحضار و بازداشت شهروندانبازداشت بازجویی،هیوامسعودیمهر ماه ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱محمدرمضانیفرید پورسامبهروزقاسمی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading