جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

بازداشت ناهید شقاقی, فعال حقوق زنان توسط نیروهای امنیتی

0
1935

امروز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸, “ناهید شقاقی” فعال حقوق زنان توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, “ناهید شقاقی” فعال حقوق زنان ساکن تهران, در ساعات اولیه صبح امروز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸, در پی یورش توام با خشونت نیروهای امنیتی به منزل شخصی وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. 

منابع خبری از رفتار توام با خشونت ماموران امنیتی از قبیل شکستن درب منزل وی خبر دادند. 

همچنین در زمان بازداشت این فعال حقوق زنان مورد تفهیم اتهام قرار گفته و مشخص نیست به چه اتهامی بازداشت شده است.

از ارگان امنیتی بازداشت کننده و محل نگهداری وی تا لحظه تنظیم این خبر هیچگونه اطلاعی در دست نیست. 

ناهید شقاقی پیش از این و در تاریخ ۱۶ اسفندماه ۱۳۹۷ در مراسمی که در تهران به مناسبت ۸ مارس در “روز جهانی زن” برگزار شده بود، در ارتباط با “ریشه‌های خشونت علیه زنان” به  سخنرانی کرده بود. 

در هفته های اخیر سرکوب فعالان حقوق زنان که شامل بازداشت, احضار و سایر موراد ناقض حقوق بشر است با شدت بیشتری صورت می گیرد که این در نوع خود نشان از وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران میباشد. 

سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۹۸,  از مقامات ایرانی خواست که به آزار، تهدید، بازداشت و حبس مدافعان حقوق زنانی که به صورت مسالمت‌آمیز نسبت به قوانین تحقیرآمیز و تبعیض‌آمیز حجاب اجباری اعتراض کرده‌اند پایان دهند و مدافعان حقوق زنانی که بر این اساس بازداشت شده‌اند را فورا و بدون قید شرط آزاد کنند.

این سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر در بیانیه خود گفت,  سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی ایران به چندین فعال دیگر نیز طی تماس‌های تلفنی تهدیدآمیز هشدار داده‌اند که در صورت ادامه مبارزه با حجاب اجباری دستگیر خواهند شد. برخی از آنها برای بازجویی احضار شده‌اند و در هراس از دستگیری قریب الوقوع به سر می‌برند. 
 مگدلینا مغربی، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین‌الملل گفت: «به نظر می‌رسد مقامات ایران این تهاجم را در واکنش به افزایش نافرمانی‌های جسورانه از جانب زنان ایرانی و گسترش حرکت‌های مردمی مسالمت‌آمیز علیه حجاب اجباری به راه انداخته‌اند تا زنان را به سکوت و تسلیم وادار کنند.»

سرکوب فعالان حقوق زنان در ایران در حالی رو به گسترش است که با استناد  به اسناد بین المللی از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر ممنوعیت رفتار تبعیض آمیز بر افراد بر حسب جنسیت تاکید شده است. همچنین در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر, بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقاید و دیدگاههای آنها بدون ملاحظات مرزی و در آزادی کامل نیز تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading