جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

شاهین برزگر، فعال ملی مدنی برای تحمل حبس احضار شد

0
332

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۹شهریور ماه ۱۴۰۱، شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شهر تبریز با ارسال ابلاغیه ای کتبی، شاهین برزگر را برای تحمل حبس احضار کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، شاهین برزگر، فعال ملی مدنی ساکن شهر تبریز مرکز استان آذربایجان غربی، با دریافت ابلاغیه ای کتبی برای سپری کردن حبس تعزیری ۹۱ روزه خود احضار شد.‌
براساس ابلاغیه صادره توسط شعبه ۱ اجرای احکام شهر تبریز، شاهین برزگر باید ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۴۰۱ برای تحمل حبس خود را به زندان تبریز معرفی کند.‌

احضار شاهین برزگر، برای تحمل حبس تعزیری اش در حالی صورت گرفته که در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی به منزل پدری او برای بازداشت وی مراجعه کردند اما با توجه به عدم حضور شاهین برزگر این اقدام ماموران امنیتی ناموفق ماند و در ادامه این فعال ملی مدنی، اوایل شهریور ماه ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیه ای کتبی توسط شعبه ۱۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز برای حضور در جلسه بازپرسی احضار شده بود.

شاهین برزگر، در تاریخ ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی در شهر تبریز بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز منتقل شد و پس از طی مراحل بازجوئی در تاریخ ۲۰ مردادماه همان سال به زندان مرکزی این شهر منتقل و در تاریخ ۲۳ مردادماه ۱۴۰۰ با تودیع وثیقه آزاد شد و در مراحل دادرسی توسط شعبه ۱۱۱ دادگاه کیفری ۲ تبریز با اتهام (تحریک و دعوت مردم به اعمال خشونت آمیز از طریق سامانه های مخابراتی در فضای مجازی) به ۹۱ روز حبس تعزیری درجه ۶ با احتساب روزهای بازداشت اولیه و پرداخت ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد. دادگاه اجرای ۵۰ روز از مجازات حبس شاهین برزگر را به مدت ۲ سال تعلیق کرد.

این فعال ملی مدنی، پیشتر هم اواخر آبان ۱۳۹۸، پس از تفتیش منزل توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجویی به سلول انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه تبریز منتقل و در تاریخ ۵ اسفند ماه ۱۳۹۸، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

با آغاز مراحل دادرسی، شاهین برزگر، در تاریخ ۲۰ خرداد ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب تبریز از بابت اتهامات(عضویت در گروه غیرقانونی گاماج)، (تبلیغ علیه نظام)توسط قاضی رحیم حملبر و در بخش دوم از همین پرونده در همان تاریخ از بابت اتهام(اخلال در نظم عمومی)توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری ۲ تبریز به ریاست قاضی پیری محاکمه شده بود.

در تاریخ ۱تیر ماه ۱۳۹۹، شاهین برزگر،‌ توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری ۲ تبریز به ریاست قاضی پیری از اتهامات منتسبه تبرئه شد اما از بابت بخش اول پرونده قضائی خود هم توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی رحیم حملبر پس از تبرئه از اتهام(عضویت در گروه گاماج)فقط به اتهام(فعالیت تبلیغی علیه نظام)به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.

شاهین برزگر، در تاریخ ۳ آبان ماه ۱۳۹۸ هم به همراه ۷ تن دیگر از فعالان ملی مدنی در جریان مراسم یازدهمین سالگرد غلامرضا امانی، در آرامستان مارالان شهر تبریز، بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی در تاریخ ۶ آبان ۱۳۹۸، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان آزاد شد. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

سرکوب فعالان مدنی و طرح اتهامات امنیتی بر علیه آنها ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading