یک شنبه , ۲۷ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, ژوئن 16

اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸: محکومیت مهدی باقری به تحمل حبس تعزیری

0
1892

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد, با صدور حکمی بر علیه مهدی باقری, شهروند ساکن تهران و از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری را به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم کرد. مهدی باقری پس از حضور در تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری و شناسائی از طریق دوربین های کنترل ترافیک چندی بعد در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه به منزل پدری وی در محله سراج واقع در تهرانپارس بازداشت شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۸, مهدی باقری, متولد تهران, ۲۸ ساله و ساکن محله سراج واقع در تهرانپارس و فروشنده لوازم آشپزخانه و کابینت, از شهروندان بازداشت شده پس از تجمعات اعتراضی آبان ماه که پیش از این توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد, مورد محاکمه قرار گرفته بود از بابت اتهام “اجتماع و تبانی از طریق حضور و فعالیت در تجمعات اعتراضی غیرقانونی”, به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در تاریخ ۲ بهمن ماه سالجاری پس از اعزام وی به شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران ابلاغ شد.  

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام و ارجاع پرونده به دادگاه از بابت اتهام “اجتماع و تبانی از طریق حضور و فعالیت در تجمعات اعتراضی غیرقانونی”, پس از چند سوال شخصی از قبیل نام, نام خانوادگی، شغل، محل بازداشت و سابقه بازداشت قبلی را از مهدی باقری پرسید و پس از ارائه پاسخ به این سوالات از سوی مهدی باقری, قاضی دادگاه بدون اجازه ارائه دفاع و صحبت وی را از جلسه دادگاه بیرون کرد”.

این منبع مطلع همچنین گفت: “مهدی باقری, هر چه تلاش کرد تا در جلسه دادرسی بماند اما محمدرضا عموزاد, اجازه نداد و وی را تهدید کرد که امثال شما باید اعدام شوند و پس از آن در جلسه دوم دادرسی که در تاریخ ۲ بهمن ماه رئیس دفتر شعبه ۲۴ حکم ۵ سال حبس تعزیری را به وی ابلاغ کرد”. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۷ و ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی که اسامی بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی آبان و دی ماه سالجاری را منتشر کرده بود در میان اسامی به مرتضی بخشی زایی هم اشاره شده بود. 

لازم به ذکر است, مهدی باقری, در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد, از بابت اتهام “اجتماع و تبانی از طریق حضور و فعالیت در تجمعات اعتراضی غیرقانونی”, مورد محاکمه قرار گرفته بود. 

مهدی باقری, پس از تجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸, از طریق دوربین های کنترل ترافیک توسط ارگانهای امنیتی شناسائی شد و در اواسط آذر ماه ۱۳۹۸, توسط ماموران قرارگاه ثارالله وابسته به سپاه پاسداران بازداشت و پس از انتقال به یک سالن ورزشی در تهران به بند ۲ الف واقع در زندان اوین منتقل شد و پس از اتمام مراحل بازجوئی به تیپ ۵ زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

در توضیحات بیشتر پیرامون این تجمعات اعتراضی لازم به ذکر است از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ و پس از اعلام افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین این دور از تجمعات اعتراضی گسترده در استانها و شهرهای ایران آغاز شد شهروندان معترض بسیاری از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی با رفتارهای قهرآمیز و خشن سرکوب شدند که از جمله می توان به استفاده از سلاح گرم و شلیک مستقیم به سوی شهروندان از پشت بام ساختمانهای دولتی بر شهروندان اشاره کرد که منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری از شهروندان معترض شد.

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل, در جریان این تجمعات اعتراضی بیش از۳۰۰ نفر از شهروندان در شهرهای مختلف کشور در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیاری از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرها و مناطق گوناگون کشور توسط ماموران امنیتی و انتظامی در گزارش سازمان عفو بین الملل مورد تائید قرار گرفت. 

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برچسب هااخبار نقض حقوق بشرسرکوب شهروندان در ایراناخبار نقض حقوق بشر در ایرانآبان ماه۱۳۹۸آبان ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸اعتراضات آبانشعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهرانمحاکمه بازداشت شدگان آبان ۱۳۹۸حبس تعزیریشهروندان در ایرانآبانماه ۱۳۹۸اعتراضات آبان ماه سال ۱۳۹۸اعتراضات آبان ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه سال ۱۳۹۸آبانماه سال ۱۳۹۸شعبه۲۴دادگاه انقلاب تهراناجتماع و تبانیتظاهراتمحاکمه شهرونداناعتراضات گرانی بنزینآبان 1398تظاهرات آبان ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ماه سال ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه سالتظاهرات آبانماه سال ۱۳۹۸نقض حقوق شهروندیتظاهرات شهروندان در ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیآبان ماه سال ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸تیپ ۵ زندان تهران بزرگتیپ ۵ زندانتظاهرات آبانمحاکمهاعتراضات شهروندان در ایراناجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملیتظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸ در ایراناجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی و خارجیاعتراضات مدنی شهروندان در ایراناجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشوراسامی زندانیان تیپ ۵ زندان تهران بزرگشعبه بیست و چهار دادگاه انقلاب تهراننقض حقوق بشر در ایرانتظاهرات اعتراضی شهروندان در ایراناجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجیآبان۱۳۹۸اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه های معاندآبانماه سالمهدی باقریاعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸نقض حقوق بشراعتراضات خیابانی شهروندان در ایرانمحاکمه شهروندان در ایرانآبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ماهزندان تهران بزرگ تیپ ۵اجتماع و تبانی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونیاجتماع و تبانی علیه امنیت ملینقض حقوق بشرد ر ایراناعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸آبانماه۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ۱۳۹۸آبان ماه 1398محمدرضا عموزادتهرانپارس

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading