یک شنبه , ۰۶ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 26

خودکشی دختر ۱۷ ساله در شهرستان رامهرمز به علت فقر و محرومیت

0
1051

حقوق بشر در ایران امروز پنجشنبه ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۹، دختری ۱۷ ساله، دانش آموز مقطع دبیرستان ساکن توابع شهرستان رامهرمز در استان خوزستان در پی محرومیت از حق امید به زندگی و فقر خودکشی کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل عصر جنوب، روز چهارشنبه ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۹، سیما « نام خانوادگی نامشخص » – متولد: ۱۳۸۱ – ساکن توابع شهرستان رامهرمز در استان خوزستان، با توجه به محرومیت از حق امید به زندگی و فشارهای روحی و روانی شدید بر اثر فقر اقدام به خودکشی و حلق آویز کردن خود کرد به زندگی اش پایان داد. با احتساب این خودکشی در فاصله زمانی آبان ماه سال جاری تا روز گذشته ۷ دانش آموز با سنین زیر ۲۰ سال در شهرستان رامهرمز بر اثر فقر و محرومیت خودکشی کردند. 

این دختر نوجوان، ساکن منطقه طالقانی ۳ از حاشیه شهر رامهرمز و در مناطقی که به شدت با محرومیت مواجه هست به همراه خانواده اش زندگی می کرد در مقطع دبیرستان در حال تحصیل بود. 

براسا اعلام فعالان رسانه ای در گفتگو با عصر جنوب: “پس از دستور فرماندار شهرستان رامهرمز به اداره ارشاد و منع خبرنگاران از پوشش اخبار خودکشی، دو فرد دیگر که یکی از آنان یک پسر نوجوان بود اقدام به خودکشی کرده اند که با سانسور اجباری از سوی رسانه های محلی مواجه شد.”

پیش از این نیز حقوق بشر در ایران، در تاریخ  ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۹، با انتشار گزارشی به نقل از عصر ایران، خودکشی ۶ دانش آموز این شهر  را منتشر کرده بود. 

لازم به ذکر است، شدت فقر گسترده در مناطق استان خوزستان رو به افزایش است و مسئولان شهری و استانی هیچگونه تلاشی برای مقابله این مشکلات نمی کنند. بعنوان مثال در حال حاضر از مجموع ۲۷۰۰۰ دانش آموز در شهرستان رامهرمز دستکم ۴۰۰۰ تن آنان از حق داشتن تلفن همراه برای ادامه تحصیل در سال تحصیلی جاری محروم ماندند. 

اغلب موارد خودکشی و یا اقدام به آن از سوی شهروندان ایران که روند رو به افزایش هم دارد در سایه نبود امید به زندگی و فشارهای روحی و روانی بر اثر مشکلات اقتصادی، معیشتی و گسترش فزآینده سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است. 

در تاریخ ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, مسعود قادی‌پاشا, معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور از خودکشی ۵ هزار و ۱۴۳ نفر از شهروندان ایران در سال ۱۳۹۸ خبر داد و این رقم را در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۷ با ۸ دهم درصد رشد اعلام کرد.

محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان در حالی رو به گسترش است که در  ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران از امضائ کنندگان این سند معتبر بین المللی می باشد بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی تاکید شده ولی در ایران بسیاری از شهروندان از این حق بطور سیستماتیک محروم هستند. 

همچنین در اهداف مطروحه سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت به حق همه انسانها از برخورداری محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با شان و مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از تصویب این سند برای اجرا در پی مخالفت علی خامنه ای و اعلام وی با این جمله که « آقایان بدون اجازه ما سندی را امضا کردند » اجرای این سند معتبر بین المللی به طور کامل از دستور کار در ایران خارج و با آن به شدت مخالفت شد. 

برچسب هانقض حقوق بشر در ایراننقض حقوق بشرد ر ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانروستاهای شهرستان رامهرمزحقوق بشر در ایران نیوزسیما دختر رامهرمزینقض حقوق بشرحق زندگیحقوق اقتصادی شهروندان در ایرانحقوق نقض حقوق بشر در ایرانخودکشی دختران جوانحقوق بشر در ایران خبررامهرمز استان خوزستانحقوق بشرنسل جواناخبار نقض حقوق بشر در ایرانخودکشی زندانیانخودکشی در ایرانخودکشی دختران در ایرانمحرومیت از حق امید به زندگیفعال حقوق بشرنقض حقوق شهروندان در ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیآمار خودکشی در ایرانخودکشی جوانان در ایرانحق امید به زندگی در ایرانحقوق بشر در ایراننقض حقوق شهروندی در ایرانحقوق اقتصادینسل جوان در ایرانخودکشی شهروندان در ایرانشهرستان رامهرمزحق امیدبه زندگیخودکشی زندانیحقوق اقتصادی و اجتماعیحقوق بشر درایراناستعدادهای نسل جواناقدام به خودکشی دختران نوجواناقدام به خودکشی جوانان در ایرانخودکشی دختران نوجوانخودکشیخودکشی زنان در ایراننسل جوان ایرانخودکشی نوجوانانخودکشی نسل جوان در ایرانفقر و تنگدستینقض حقوق شهروندیآمار خودکشی زناناقدام به خودکشیسرکوب نسل جوانخودکشی نوجوانان در ایرانحق امید به زندگیخودکشی سیما در رامهرمز

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading