دوشنبه , ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 20

اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸: محکومیت ابوالفضل نژاد فتح, فعال دانشجوئی به تحمل ۶ سال حبس تعزیری

0
855

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۹, شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران با صدور دادنامه ای ابوالفضل نژاد فتح, دانشجوی رشته انسان‌شناسی دانشگاه تهران و فعال صنفی دانشجویان را در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم کرد. این فعال دانشجوئی در در جریان اعتراضات دانشجویان در آبان ماه سال گذشته بازداشت شد و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه بطور موقت از بازداشت آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از شورای صنفی دانشجویان کشور, امروز یکشنبه ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۹, ابوالفضل فتح نژاد, دانشجوی رشته انسان‌شناسی دانشگاه تهران و فعال صنفی دانشجویان در این دانشگاه که پیش از این توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران مورد محاکمه قرار گرفته بود از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. در صورت تائید این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر و اعمال ماده ۱۳۴ از قانون آئین دادرسی کیفری « تجمیع جرائم », مدت ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” برای این فعال دانشجوئی اجرا خواهد شد. 

براساس این گزارش: “در رای صادره توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران, ابوالفضل نژاد فتح، از بابت اتهام اجتماع و تبانی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و همچنین از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد که ۵ سال از آن قابل اجرا می باشد.

لازم به ذکر است, در تاریخ ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۸, جلسه اول دادگاه رسیدگی به اتهامات ابوالفضل فتح نژاد توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود و ادامه جلسه دادرسی بر پرونده این فعال دانشجویی به زمان دیگری موکول شده بود. 

در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۸, “ابوالفضل نژاد فتح”, دانشجوی رشته انسان شناسی و فعال صنفی دانشجویان دانشگاه تهران توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه در تاریخ ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۸؛ با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شده بود. 

در توضیحات بیشتر پیرامون تجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸, حقوق بشر در ایران, از اولین روز این اعتراضات از طریق انتشار فیلمهای کوتاه دریافتی در کانال تلگرام و در قالب گزارشهای جداگانه ای خبری به تفسیر اخباری را از چگونگی روند این تجمعات اعتراضی مدنی در شهرهای مختلف کشور منتشر کرد. این تجمعات اعتراضی که از تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با هدف اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت بنزین و در پی گسترش تورم و گرانی کالاها و خدمات برگزار شد تا روز ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, ادامه پیدا کرد و در جریان این تجمعات تعداد بسیاری از شهروندان در شهرهای ایران کشته, زخمی و پس از آن تعداد بسیاری نیز بازداشت شدند. 

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

سرکوب فعالان دانشجوئی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

 

برچسب هانقض حقوق بشرسرکوب فعالان دانشجوئیاجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی و خارجیاعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸نقض حقوق دانشجویان در ایراناعتراضات آبان ۱۳۹۸اعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸اعتراضات آبان در سال ۱۳۹۸اجتماع و تبانی علیه امنیت ملیدانشجوی دانشگاه تهرانفعال داشنجوئیکشته شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸اجتماع و تبانی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونیفعال دانشجوئی ابوالفضل نژاد فتحفعال دانشجوییسرکوب دانشجویان در ایرانمحاکمه شهروندانمحاکمه شهروندان در ایرانسرکوب جنبش‌های دانشجوئیاعتراضات آبان ماه سال ۱۳۹۸اعتراضات دانشجویانشعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهرانفعال دانشجویی ابوالفضل نژاد فتحفعال دانشجوئیدانشگاه تهرانفعالان دانشجوییابوالفضل نژاد فتحسرکوب دانشجو در ایرانتظاهرات دانشجویان در ایرانابوالفضل نژاد فتح فعال دانشجوییرشته انسان شناسیدادگاه انقلاب تهراناعتراضات شهروندان در ایرانفعالان دانشجوئیسرکوب دانشجویان ایرانابوالفضل نژادفتحاجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی و خارجیاعتراضات دانشجویان در ایرانسرکوب تجمعات دانشجویانتظاهرات دانشجویان آبان ماه ۱۳۹۸اجتماع و تبانیدانشجوی هنر های زیبا دانشگاه تهراناجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملیفعال دانشحوئیبازداشت ابوالفضل نژادفتحتظاهرات دانشجویان ایرانتظاهرات دانشجویانمحاکمه بازداشت شدگان آبان ۱۳۹۸محاکمهسرکوب دانشجویانسرکوب فعالان دانشجوییسرکوب فعالان دانشجویی در ایرانبازداشت فعالان دانشجویی در ایراننقض حقوق شهروندی دانشجویاناعتراضات آبانبازداشت شدگان اعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸نقض حقوق بشر در ایرانماده ۱۳۴ تجمیع جرائمسرکوب فعالان دانشجوئی در ایراندانشجویان دانشگاه تهرانفعالان دانشجویی در ایرانبازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماهاعتراضات آبان آبان ماه سال ۱۳۹۸

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading