جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

بازداشت شدگان ۵ دی؛ تفتیش منزل جعفر ابراهیمی, فعال صنفی توسط نیروهای امنیتی

0
1135

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, ماموران امنیتی در تهران با یورش به منزل شخصی جعفر ابراهیمی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان, که در جریان برگزاری مراسم چهلم جانباختگان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری در تاریخ ۵ دی ماه در بهشت سکینه کمالشهر کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد اقدام به تفتیش منزل وی کرده و تلفن همراه همسر وی را ضبط کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, ماموران امنیتی با یورش به منزل شخصی جعفر ابراهیمی, معلم و فعال صنفی فرهنگیان, ساکن تهران, که در حال حاضر در زندان رجائی شهر کرج و در بازداشت ارگانهای امنیتی بسر می برد پس از تفتیش منزل اقدام به ضبط گوشی تلفن همراه همسر وی کردند. تداوم بازداشت و جعفر ابراهیمی در حالی است که طی روزهای گذشته حسین تاج, وکیل دادگستری از تمدید قرار بازداشت این فعال صنفی فرهنگیان برای سومین مرتبه پی یا پی خبر داده بود. 

براساس این گزارش: ماموران امنیتی با ورود به منزل شخصی جعفر ابراهیمی, از بازداشت شدگان ۵ دی ماه سالجاری تمامی قسمتهای منزل وی را مورد تفتیش قرار دادند و در نهایت اقدام به ضبط لوازم شخصی از قبیل  گوشی تلفن همراه همسر این فعال صنفی فرهنگیان کردند. 

لازم به ذکر است, جعفر ابراهیمی پس از بازداشت در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸, در جریان برگزاری مراسم چهلم “پویا بختیاری”, از جانباختگان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری در بهشت سکینه واقع در کمالشهر کرج, در پی یورش ماموران امنیتی به این مراسم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود. 

در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۹۸, پس از پیگیرهای مستمر خانواده این فعال صنفی فرهنگیان و با مراجعه آنها به دادسرای کرج به آنها اعلام شده بود با توجه به تمدید قرار بازداشت جعفر ابراهیمی برای مدت ۱۵ روز دیگر لذا با توجه به این تمدید, تصمیم گیری پیرامون قرار آزادی وی به ۲ هفته دیگر موکول خواهد شد. 

در تاریخ ۱۹ دی ماه ۱۳۹۸, کانون صنفی معلمان ایران, با صدور بیانیه ای نسبت به بازداشت و تداوم بیخبری از وضعیت جعفر ابراهیمی, معلم و از فعالان صنفی فرهنگیان واکنش نشان داد و در این بیانیه نسبت به تداوم سرکوب شهروندان در جریان این تجمعات اعتراضی و اعمال فشارهای امنیتی از قبیل ممانعت از برگزاری مناسک مذهبی و همچنین بازداشت شهروندان که جعفر ابراهیم هم از جمله این افراد می باشد رفتارهای جمهوری اسلامی لجوجانه و مایه تاسف دانست. 

همچنین در تاریخ ۲۳ دی ماه ۱۳۹۸, حسین تاج وکیل مدافع جعفر ابراهیمی, در گفتگو با رسانه های داخل ایران ضمن اعلام تمدید مجدد قرار بازداشت جعفر ابراهیمی افزود با استناد دادسرا به تبصره ماده ۴۸ از آئین دادرسی کیفری ورود وی بعنوان وکیل بر پرونده این فعال صنفی فرهنگیان تا اتمام مراحل بازجوئی امکان پذیر نیست. 

لازم به ذکر است؛ در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸, همزمان با برگزاری مراسم چهلم جانباختگان تجمعات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸, جو امنیتی در برخی از شهرهای کشور حاکم شده بود. نیروهای امنیتی و انتظامی امروز و روز گذشته در شهرهایی ازجمله تهران، کرج، اهواز، ماهشهر، شیراز، بهبهان، شهریار، اسلامشهر، قلعه حسن خان، رشت، تبریز، ارومیه، جوانرود، ایلام و … حضور گسترده‌ای داشتند. همچنین جو شدید امنیتی در اطراف آرامستان بهشت سکینه کرج، محل دفن “پویا بختیاری”، از جان باختگان تظاهرات اعتراضی آبان ماه شکل گرفت. شماری از شرکت کنندگان در مراسم چهلم جان باختگان در شهرهای شهریار, تهران, کرج, قزوین, کرمانشاه و رشت پس از بازداشت از سوی ارگانهای امنیتی و انتظامی و انتقال به بازداشتگاه سپس به وزارت اطلاعات و یا اطلاعات سپاه پاسداران منتقل شدند. 

در توضیحاتی بیشتر پیرامون این دور از تجمعات اعتراضی لازم به ذکر است؛ حقوق بشر در ایران, از اولین روز این اعتراضات از طریق انتشار فیلمهای کوتاه دریافتی در کانال تلگرام و در قالب گزارشهای جداگانه ای خبری به تفسیر اخباری را از چگونگی روند این تجمعات اعتراضی مدنی در شهرهای مختلف کشور منتشر کرد. این تجمعات اعتراضی که از تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با هدف اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت بنزین و در پی گسترش تورم و گرانی کالاها و خدمات برگزار شد تا روز ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, ادامه پیدا کرد و در جریان این تجمعات تعداد بسیاری از شهروندان در شهرهای ایران کشته, زخمی و پس از آن تعداد بسیاری نیز بازداشت شدند. 

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل و گزارشهای میدانی که از طریق فعالان مدنی شهرستان شهریار در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفت در جریان این تجمعات اعتراضی از تاریخ ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۸, در شهرستان شهریار و شهرک های حومه این شهرستان بیش از ۱۰۰ نفر از  در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیار از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرستان شهریار و شهرکهای حومه آن برای حقوق بشر در ایران ارسال شده است. 

مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برچسب هاتجمعات اعتراضینقض حقوق شهروندی در ایرانفرهنگیفعال صنفی فرهنگیان ایرانتجمعات اعتراضی در ایران آبان ۱۳۹۸بازداشت شدگان ۵ دیچهلم جانباختگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸جعفرابراهیمیتظاهرات اعتراض آمیزتجمعات اعتراضی در ایرانفرهنگیان ایرانتظاهرات اعتراضیتظاهرات اعتراضبازداشتشدگان ۵ دی ماهتظاهرات اعتراضی آبانماه ۳۹۸بازداشت شدگان پنج دی ماه ۱۳۹۸معلمسرکوب آزادی بیان در ایرانمعلمان ایرانگوشی تلفن همراهتظاهرات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان پنجم دی ماه ۱۳۹۸۵ دی ماه ۱۳۹۸بازداشت شدگاه ۵دیماه ۱۳۹۸فعال صنفیتظاهرات اعتراضی شهروندان در ایرانبهشت سکینهبازداشت شهروندان معترضتظاهرات اعتراضی آبان ۱۳۹۸بازداشت شدگان بهشت سکینه۵ دی ماه سال ۱۳۹۸تجمعات ۵ دی ماه ۱۳۹۸تفتیش منزلسرکوب تجمعات اعتراضیتجمع اعتراضی معلمان ایرانسرکوب آزادی بیان در جمهوری اسلامیتظاهرات اعتراضی به گرانی بنزینجانباختگان آبان ماه ۱۳۹۸ضبط گوشیبازداشت شدگان ۵ دی ماه سال ۱۳۹۸ در ایراننقض حقوق شهروندیفعال صنفی فرهنگیانمعلم و فعال صنفی فرهنگیانتظاهرات اعتراضی آبان ماهجانباختگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸دیماه ۹۸حسین تاجسرکوب آزادی بیانتظاهرات در اعتراض به گرانی بنزینچهلم جان باختگانچهلم جانباختگان اعتراضات آبان ماه 1398۵دیماه ۱۳۹۸وکیل دادگستریضبط وسائلجعفر ابراهیمیتظاهرات اعتراضی در ایرانچهلم پویا بختیاری در ۵ دیبازداشت جعفر ابراهیمیجانباختگان آبان ماه ۱۳

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading