سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 14

احضار ناهید خداجو, فعال کارگری جهت اجرای حکم حبس تعزیری

0
1013

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۳۹۹, شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران با صدور احضاریه ای ناهید خداجو, فعال کارگری را برای اجرای حکم ۶ سال حبس تعزیری وی فراخواند. این فعال کارگری پیش از این توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۶ سال حبس تعزیری, رونویسی از ۲ جلد کتاب مشخص و همچنین ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروهها و دسته جات سیاسی و اجتماعی و ۷۴ضربه شلاق محکوم شده بود که ظاهراً این حکم بدون تشکیل جلسه دادرسی با استناد دستگاه قضائی به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی تائید شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران, روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه ۱۳۹۹, ناهید خداجو, فعال کارگری و از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران جهت اجرای حکم ۶ سال حبس تعزیری احضار شد. این فعال کارگری پس از طی مراحل دادرسی توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۶ سال حبس تعزیری, رونویسی از ۲ جلد کتاب مشخص و همچنین ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروهها و دسته جات سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود. جلسه دادگاه تجدیدنظر ناهید خداجو با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی که “برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر با حضور متهم یا وکیل مدافع وی تاکید می کند” برگزار و حکم صادره توسط دادگاه بدوی عیناً به تائید دادگاه تجدیدنظر رسید. 

براساس این گزارش و با توجه به ابلاغیه صادره توسط محمد مهدی براعه, دادیار شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران صادر شده از ناهید خواجو خواسته شد تا ظرف مدت ۵ روز کاری خود را به این واحد قضائی برای اجرای حکم حبس تعزیری معرفی کند. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۱۸ مهر ماه ۱۳۹۸, “ناهید خداجو”, فعال کارگری و عضو هیات رئیسه اتحادیه آزاد کارگران ایران, توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “ایمان افشاری” از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری”، از بابت “اتهام اخلال در نظم عمومی به تحمل ۱ سال حبس تعزیری” و “۷۴ ضربه شلاق تعزیری” محکوم شده است. همچنین به عنوان مجازات تکمیلی این فعال کارگری از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران “به رونویسی از ۲ جلد کتاب مشخص”, “دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروه ها و دسته جات سیاسی و اجتماعی” محکوم شد. این حکم با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی « استیسان » که “برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر با حضور متهم یا وکیل مدافع وی تاکید می کند” برگزار و حکم صادره توسط دادگاه بدوی عیناً به تائید دادگاه تجدیدنظر رسید. 

این فعال کارگری و عضو هیات رئیسه اتحادیه آزاد کارگران ایران, در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۸, از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” و “اخلال در نظم عمومی” توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری, مورد محاکمه قرار گرفته بود. 

ناهید خداجو که به همراه “منیژه محمدی” بعنوان وکیل مدافع این فعال کارگری در جلسه دادرسی در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۸, در محل شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حاضر شده بودند در قسمتی از دفاعیه خود اعلام کرده بود؛ که طبق قوانین قضایی جاری کشور شرکت در مراسم روز جهانی کارگر در مقابل مجلس که نمایندگان مردم آنجا حضور دارند به هیچ عنوان نمی تواند مصداق “اقدام علیه امنیت کشور” و “اخلال در نظم” باشد و از سوی دیگر تشکیل تشکلهای کارگری طبق قوانین بین المللی و منطق اجتماعی حق کارگران است که بتوانند از این طریق مطالبات صنفی خویش را دنبال کنند.

در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۳۹۸, طی تماس تلفنی که از سوی دفتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با وثیقه گذار “ناهید خداجو” گرفته شده بود این فعال کارگری به دفتر شعبه مذکور احضار شد و سپس تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۸, پس از حضور ناهید خداجو در محل دفتر شعبه مذکور به این فعال کارگری ابلاغ شده بود. 

در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، ناهید خدا جو به همراه بیش از ۴۰ تن دیگر از فعالان کارگری و فعالان مدنی  در جریان تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در تهران در پی ورود نیروهای امنیتی توام با خشونت  بازداشت و به جهت بازجوئی به بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شده بود. 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پیشتر با انتشار فراخوانی از کارگران خواسته بود که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت همزمان با روز جهانی کارگر در تجمع اعتراضی در برابر مجلس شورای اسلامی حضور یابند.

این فعال کارگری, در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۹۸, با توجه اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان بطور موقت تا اتمام مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۳۹۸, “ناهید خداجو”, طی تماس تلفنی نامشخص با وثیقه گذار وی به دادگاه انقلاب تهران احضار شده بود و پس از حضور این فعال کارگری در محل شعبه مذکور برای تاریخ رسیدگی امروز چهارشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۸, به این فعال کارگری اطلاع رسانی شد.

 این فعال کارگری, در تاریخ ۱۹ مردادماه ۱۳۹۸,  پس از حضور در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای امنیت تهران « دادسرای مقدس » دفاعیات خود را به جهت اتهامات منتسبه بر خود در جلسه بازپرسی به “مهدی خدابخشی” بازپرس شعبه مذکور ارائه کرد.

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

 همچنین بازداشت خودسرانه افراد بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

سازمان عفو بین الملل, در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸, با انتشار بیانیه ای فراخوانی خواستار آزادی بی قید و شرط فعالان کارگری و مدنی ; ندا ناجی, عاطفه رنگریز, مرضیه امیری و لغو همه اتهامات امنیتی وارده به آنها شده بود. در این فراخوان به نگهداری طولانی مدت این افراد در سلول های انفرادی اشاره شده و از آن به عنوان ناقض قانون “نلسون ماندلا” و مصداق شکنجه، برخوردهای بیرحمانه و تحقیرآمیز یاد شده است. ضرب و شتم آنیشا اسداللهی در زمان بازداشت اول و تفتیش وسائل شخصی وی و خانواده اش در هنگام بازداشت دوم، نگه داری عاطفه رنگریز و ندا ناجی در زندان قرچک ورامین در کنار زندانیان سایر جرایم و نگهداری مرضیه امیری در سلول های انفرادی برای بیش از یک ماه از دیگر نکاتی است که در این بیانیه به آن پرداخته شد. 

همچنین در تاریخ ۸ مردادماه ۱۳۹۸, اتحادیه کارگران بخش خصوصی کانادا, “یونیفور” به نمایندگی از ۳۱۵ هزار تن عضو این مجموعه کارگری با انتشار بیانیه ای نسبت به بازداشت فعالان کارگری که در این این تجمع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر بازداشت شده بودند  ابراز نگرانی کرد و بازداشت این افراد در آن تجمع اعتراضی را ناشی از نگاه تبعیض آمیز حکومت جمهوری اسلامی در ایران به کارگرانی که بدون هیچگونه طمع سیاسی و فقط به صرف مطالبات خود اعتراض می کنند دانست. 

 

 

برچسب هاحبس تعزیریحقوق شهروندی در ایرانتجمعات اعتراضی روز جهانی کارگرحقوق بشر درایرانایمان افشارسرکوب جامعه کارگری در ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایراندادگاه تجدیدنظرجامعه کارگریشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظرتجمع اعتراضی روز جهانی کارگرجامعه کارگری ایرانناهید خداجو فعال کارگریاجرای احکامروز جهانی کارگردادسرای امنیت تهراناجرای احکام کیفریحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانحبس تعزیری زندانیان سیاسیشعبه ۱ دادسرای امنیت تهراندادگاه انقلاب تهراناتحادیه آزاد کارگریشعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهرانتحصن در روز جهانی کارگربازداشت شدگان روز جهانی کارگرمحمدمهدی براعهدادگاه تجدید نظرسرکوب کارگرانحقوق بشر در جمهوری اسلامیتجمعات روز جهانی کارگراتحادیه آزادکارگران ایرانشعبه ۱ دایره اجرای احکام کیفرینقض حقوق بشر در ایرانسرکوب کارگران در ایراناتحادیه کارگران ایرانناهید خداجوسرکوب کارگران ایراندادسرای امنیتی تهرانفعال کارگریقاضی ایمان افشاریدادگاه تجدیدنظر استان تهرانایمان افشاری قاضیشعبه ۱ اجرای احکامحقوق بشر در ایرانهئیت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایراناتحادیه آزاد کارگران ایرانایمان افشاریناهیدخداجوجامعه کارگری در ایرانشعبه ۱ اجرای احکام کیفری

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading