دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

اعتصاب غذای مجدد سهیل عربی, زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ

0
864

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۶ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ در اعتراض به عدم تحقق وعده های مسئولان این زندان و مسئولان قضائی و امنیتی برای اعزام وی به مرکز درمانی و محرومیت وی از حق دادرسی عادلانه و سایر حقوق زندانیان دست به اعتصاب غذا زد. این زندانی سیاسی از بیماری هیدروسل « عفونت بیضه » رنج می برد همچنین از حق مرخصی و اعطای آزادی مشروط محروم شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز شنبه ۱۶ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ که از بیماری هیدروسل « جمع شدگی آب در بیضه », رنج می برد پس از عدم تحقق وعده های مسئولان قضائی و امنیتی برای اعزام وی به مرکز درمانی و همچنین تداوم محرومیت وی از اعطای مرخصی و آزادی مشروط مجددا دست به اعتصاب غذا زد. سهیل عربی از زمان بازداشت در آبان ماه سال ۱۳۹۲ تا به امروز از حق دادرسی عادلانه, حق مرخصی و حتی حق درمان هم محروم بوده. بسیاری از زندانیان محبوس در زندانها به دلیل زندگی جمعی و عدم دسترسی به اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده از حق اعطای مرخصی محروم هستند. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “سهیل عربی به هیچ جرمی مرتکب نشده و بعنوان یک شهروند خبرنگار وظیفه بیان واقعیت و انعکاس مشکلات شهروندان است و به بی عدالتی و نقض حقوق بشر در ایران اعتراض کرده و در دوران بازجوئی با ضرب و شتم از وی اعتراف گرفته شد و در طی دوران دادرسی از حق دسترسی به وکیل محروم بود در بند۱الف, قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و از ناحیه بیضه دچار بیماری ترومای بلانت « له شدگی بیضه » شد و پس از گذشت نزدیک به ۱ سال از حق درمان محروم شده و از درد شدید رنج میبرد”. 

این منبع مطلع همچنین گفت: “سهیل عربی از زمان بازداشت از حق هرگونه مرخصی محروم بوده و در طی این مدت از دیدار با تنها فرزند خود محروم شده و در طی این سالها علیرغم نامه نگاریها و درخواستهای مکرر برای اعطای مرخصی اما چیزی جز وعده بدون عمل نسیب وی نشد. سهیل عربی از زمان آخرین اعتصاب غذای خود که اعلام شده بود به آن پایان داده بود فقط با سرم خوراکی خود را سر پا نگه داشته و در طی آن دوران به کمای قندی رفته بود و همه این اعتراضات از سوی سهیل عربی برای اعطای مرخصی و حق درمانش بوده است”. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۷ فروردین ماه ۱۳۹۹, سهیل عربی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ در دوازدهمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود بسر می برد در پی وعده پی گیری خواسته های وی که شامل اعزام وی به مرکز درمانی تخصصی و همچنین تائید آزادی مشروط وی از سوی مسولان زندان بزرگ, به اعتصاب غذای خود پایان داده بود.

در تاریخ ۲۸ اسفند ماه ۱۳۹۸, سهیل عربی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ جهت انجام مراحل درمان بیماری هیدروسل در بیضه چپ « جمع شدگی آب در بیضه » که از آن رنج می برد اعزام شده بود اما به دلیل بدهی سازمان زندانها به این بیمارستان مسئولان این بیمارستان از انجام مراحل درمانی برای این زندانی سیاسی خودداری کرده و در حالی که وی از شدت درد قادر به حرکت نبود در همان حال به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد. 

در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۸, دستکم ۴۶ تن از زندانیان سیاسی محبوس در تیپ۵ سالن ۲ زندان تهران بزرگ, در اعتراض به محرومیت از روند دادرسی عادلانه و محرومیت از حق مرخصی و عدم رعایت بهداشت با توجه به وسعت ویرس کرونا و محرومیت از حق ملاقات و سایر حقوق زندانیان دست به اعتصاب غذا زدند. این شهروندان که اکثر آنها از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه سالجاری هستند در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان و نبود امکانات کافی برای نگهداری آنها در این زندان معترض شده بودند. 

براساس بخشنامه اخیر صادره از سوی قوه قضائیه زندانیان سیاسی و عقیدتی با مجموع محکومیت حبس تعزیری ۵ سال و کمتر که در زندانهای کشور هستند می تواند از این مرخصی استفاده کنند. علیرغم ابلاغ این بخشنامه تعداد بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی علیرغم دارا بودن شرایط استفاده از این مرخصی از حق خود محروم هستند. همچنین سایر زندانیان سیاسی که مجموع احکام حبس تعزیری آنها بیش از ۵ سال می باشد با توجه به محرومیت از دسترسی به اقلام بهداشتی و ضدعفونی کننده محیط و عدم دسترسی به ماسک و کمبود تجهیزات بهداشتی و پزشکی در بهداری زندانها از حق مرخصی محروم ماندند.

همچنین تاریخ ۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, خانواده های ۲۴ نفر از زندانیان سیاسی محبوس در زندانهای تهران بزرگ, زندان اوین و زندان رجائی شهر کرج در نامه ای سرگشاده به ابراهیم رئیسی از وی خواستند برای پیشگیری از فاجعه انسانی که شیوع ویروس کرونا می تواند برای هر انسانی داشته باشد خواهان آزادی یا اعطای مرخصی به زندانیان شدند. در این نامه خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه آمده است “زندانیان به خاطر عدم برخورداری از امکانات بهداشتی و درمانی مناسب و قابل قبول و به دلیل زندگی جمعی و تنگاتنگ به شدت در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند”.

همچنین وزارت بهداشت ایران از روز ۳ اسفند انتشار آمار روزانه موارد ابتلا و مرگ را آغاز کرد. اطلاعاتی در مورد موارد احتمالی در روزهای قبل وجود ندارد. همچنین تردیدهایی درباره دقیق بودن آمارهای اعلام شده مطرح شده است. از جمله از سوی نماینده قم در مجلس ایران. با این حال تنها آمار رسمی داده‌های وزارت بهداشت ایران است.

روز سه شنبه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, احمد امیرآبادی فراهانی, نماینده مردم قم در مجلس اعلام کرد در حوزه انتخابیه وی یعنی شهر قم که کانون شیوع این بیماری بوده از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و عملکرد دولت و دستگاههای اجرائی در کنترل این ویروس ناموفق بوده و پس از اعلام جان باختن ۵۰ نفر از شهروندان قم که در اثر بیماری کرونا از آمار جدیدِ مرگ و میر کرونا در این استان که بنا بر تائید مسئولان وزارت بهداشت و درمان مرکز شیوع این بیماری در ایران بوده خبر داد و این نماینده مجلس در ادامه هم تاکید کرد که متاسفانه ۳ هفته پس از ورود این ویروس به کشور موضوع از طرف وزارت بهداشت و مسئولان اعلام عمومی شد.

سهیل عربی در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, از اندرزگاه ۸ سالن ۸ زندان اوین بدون هماهنگی قبلی و با فریب انتقال وی از اندرزگاه ۸ به اندرزگاه ۴ این زندان  به زندان تهران بزرگ منتقل شد. انتقال سهیل عربی به زندان تهران بزرگ در حالی صورت گرفت وی اخیرا جهت شرکت در جلسه بازپرسی به دادسرای امنیت تهران احضار شده بود و این زندانی سیاسی از حضور در این جلسه امتناع کرده بود. 

 در تاریخ ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۸, سهیل عربی, پس از انتقال با چشم بند, دستبند و پابند به بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین از بابت ۲ اتهام جدید “توهین به رهبری” و “اجتماع و تبانی از طریق تحریک زندانیان سیاسی به اعتصاب غذا” تحت بازجوئی توام با تهدید قرار گرفته بود. 

در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۸, سهیل عربی, در نامه ای سرگشاده ضمن اعلام حمایت از آرش صادقی, زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر کرج که در پی ابتلا به بیماری سرطان از نوع “کندرو سارکوما” و انجام عمل جراحی در تاریخ ۲۱ شهریور ماه ۱۳۹۷ و انتقال بدون تکمیل دوره درمان به زندان رجائی شهر و در پی آن عفونت محل جراحی و تورم شدید که منجر به بی حسی دست راست وی شده است سهیل عربی در حمایت از آرش صادقی اعلام اعتصاب غذا کرده است. 

همچنین در تاریخ ۱۷ آبان ماه ۱۳۹۸, با توجه به اعلام ممانعت از اعزام “سهیل عربی” زندانی سیاسی محروم از حق درمان و مبتلا به بیماری “تروما بلانت” و آرش صادقی” دیگر زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر کرج و مبتلا به بیماری سرطان استخوان و محروم از حق درمان و محروم از اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان, “محمدرضا مرادی” دیگر زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۸ زندان اوین اعلام اعتصاب غذا کرد. 

روز سه شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۸, یازده تن از زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۸ زندان اوین در پی تداوم محرومیت “آرش صادقی” زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر از حق درمان در پی اعمال نفوذ و ممانعت مسئولان قضائی و امنیتی برای اعزام وی به مرکز درمانی تخصصی خارج از زندان ضمن اعلام هشدار نسبت به وضعیت وخیم جسمی این زندانی سیاسی از این نوع رفتار مسئولان قضائی و امنیتی حکومت جمهوری اسلامی با عنوان شکنجه یاد کردند.

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی با مضمون “آرش صادقی, زندانی سیاسی تحت شکنجه از طریق محرومیت از حق درمان” از وضعیت وخیم این زندانی سیاسی اعلام کرده بود. 

در تاریخ ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۸و “امیر رئیسیان”, وکیل مدافع “آرش صادقی”, با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود ضمن اعلام خبر دستور قضائی مبنی بر اعزام آرش صادقی به مرکز درمانی نوشت؛ “دستور قضائی برای اعزام “آرش صادقی” به مرکز درمانی، با حفظ کرامت انسانی و عدم تحمیل دستبند و غیره صادر شد. امیدوارم مسئولین زندان، این بار در اعزام وی به ملاحظات زندانیان سیاسی توجه کرده و جان و آبروی انسان را پاسداری کنند”.

لازم به ذکر است سهیل عربی, پیش از این و در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۳۹۸, پس از فراخوانده شدن به دفتر رئیس اندرزگاه ۸ زندان اوین با چشم بند و دستبند و پابند به دفتر حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در زندان اوین منتقل شد و توسط ۲ نفر از بازجویان این ارگان امنیتی و با طرح اتهامات جدید بر این زندانی سیاسی و تهدید وی به بازگشائی پرونده جدید مورد بازجویی قرار گرفته بود. 

پیش از این و در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با توجه به ابتلا به بیماری به دلیل ابتلا به بیماری « تروما بلانت» که در اثر ضربه صورت گرفته از سوی بازجوی قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران صورت گرفته بود در جریان انتقال به بیمارستان به دلیل ممانعت از پوشیدن لباس زندان و از همه مهمتر عدم قبول هزینه های درمانی از بابت این بیماری از اعزام به بیمارستان خودداری کرده بود. 

لازم به ذکر است؛ علت بروز بیماری “تروما بلانت” در سهیل عربی به نامه سرگشاده ای بر می‌گردد که وی در اواخر فروردین ماه ۱۳۹۸ با موضوع « در حاشیه » به وضعیت فقر در مناطق جنوبی تهران و حومه پرداخته بود صورت گرفت و در آن زمان این زندانی سیاسی در زندان تهران بزرگ محبوس بود و پس انتشار آن نامه در فضای رسانه ای پس از انتقال به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه در افسریه تهران  از سوی بازجوی آن ارگان امنیتی مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت. 

سهیل عربی در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۹۲ توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران در تهران بازداشت و تا به امروز حتی یک بار هم به مرخصی نیامده است. 

 سپس توسط  شعبۀ ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی به دلیل نوشته‌هایش در فیسبوک به اتهام سب النبی (توهین به پیامبر) به اعدام محکوم شد. پس از آن وکلای او به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور درخواست تجدید نظر فرستادند و ماده‌ی ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی را با توجه به شرایط پرونده و اقرارهای خود متهم برای عفو او مطرح کردند.
بر اساس مادۀ ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی اگر شخصی به پیامبر اسلام توهین کند مجازاتش اعدام خواهد بود اما مادۀ ۲۶۳ این قانون تاکید کرده که «اگر متهم در دادگاه ادعا کند که حرف‌های توهین‌آمیز را بر اساس عصبانیت، نقل قول یا سهو قلم و سهو زده است، حکم اعدام او به مجازات ۷۴ ضربه شلاق تبدیل می‌شود.»

پس از اعتراض وکیل سهیل عربی به حکم اعدام صادر شده توسط شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران و ارجاع آن به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور، این شعبه اتهام «افساد فی الارض» را نیز به پرونده اضافه و حکم اعدام این زندانی را تایید کرد. طبق آنچه در متن حکم آمده، سهیل عربی به دلیل «تعدد صفحات فیسبوک» به “افساد فی الارض” نیز محکوم شد، اما در نهایت درخواست اعاده دادرسی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و این بار شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور حکم اعدام را لغو و پرونده را برای رسیدگی مجدد به یکی از دادگاه‌های بدوی فرستاد. دادگاه در رسیدگی مجدد اتهام “سب النبی” را حذف کرد و سهیل عربی را به هفت سال و نیم زندان و دو سال تحقیقات مذهبی (برای اثبات پشیمانی) و دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.

سهیل عربی علاوه بر حکمی که شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران برای او به اتهام سب النبی صادر کرده است، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ به اتهام توهین به رییس وقت دانشگاه علامه طباطبایی، آیت‌الله احمد جنتی و غلامعلی حدادعادل از طریق نوشته‌هایش در فیسبوک در شعبه ۱۰ دادگاه ویژۀ کارکنان دولت به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد. او همچنین در شهریورماه ۱۳۹۳ به اتهام “توهین به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی” و “تبلیغ علیه نظام” در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۳ سال حبس محکوم شد که این حکم نیز به فاصله کوتاهی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
این زندانی عقیدتی در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۷ از سوی شعبه ۱۱۶۶ دادگاه کیفری تهران به اتهام اخلال در نظم عمومی و تخریب عمدی اموال دولتی به تحمل یک سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد و با ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر عین حکم صادره در دادگاه بدوی تائید و به این زندانی سیاسی ابلاغ گردید. 

این عکاس و شهروند خبرنگار زندانی، در آبان ماه ۱۳۹۶ برنده جایزه شهروند خبرنگار ۲۰۱۷ گزارشگران بدون مرز شده بود. 

زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و از سوی دیگر پرونده سازی های پی در پی برای آنها از جمله مواردی است که مستند و مشهود است.  اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند. 

برچسب هااعتصاب غذااعتصاب غذای اعتراضینقض حقوق شهروندی در ایرانزندانی سیاسی در ایراناعتصاب غذای سهیل عربینقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیتیپ ۳ زندان تهران بزرگزندانی سیاسینقض حقوق شهروندیاعتصاباعتصاب غذای زندانیبیماری سهیل عربیشعبه ۲۸ نقض حقوق شهروندی در ایرانبیماری هیدروسلبیماری زندانینقض حقوق بشر در ایرانحقوق شهروندی در ایرانتیپ یک زندان تهران بزرگبیماری زندانی سیاسیتیپ پنج زندان تهران بزرگاعتصاب غذای خشکنقض حقوق بشرقرارگاه ثارالله سپاه پاسداراناعتصاب غذای زندانیان سیاسیقرارگاه ثارلهنافرمانی مدنیزندانی سیاسی زندانی عقیدتیزندان تهران بزرگنافرمانی مدنی در ایرانحق دادرسی عادلانه در ایرانقرارگاه ثارللهقرارگاه ثاراللهزندانیان سیاسیمحرومیت از حق مرخصیاعتصاب غذای زندانی سیاسیاخبار نقض حقوق شهروندی در ایراننافرمانی مدنی زندانیان سیاسیحق مرخصینقض حقوق شهروندان در ایرانحق درمانبیماری زندانیان در ایرانحق درمان زندانیان در ایرانبیماری ترومای بلانتحقوق شهروندیسرکوب شهروندان در ایرانحق درمان زندانیحق مرخصی زندانیحق مرخصی زندانیان سیاسی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading