جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸: محکومیت ایوب شیری به تحمل حبس و شلاق

0
972

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۳۹۹, شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ تبریز با صدور دادنامه ای ایوب شیری, فعال ملی مدنی و از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ در شهرستان تبریز را به تحمل ۱ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق با طول مدت تعلیق ۱ ساله و همچنین بعنوان مجازات تکمیلی هم به تهیه اقلام و لوازم بهداشتی معادل ۱۰ میلیون تومان برای افراد نیازمند محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۹ تیر ماه ۱۳۹۹, ایوب شیری, فعال ملی مدنی ساکن تبریز و از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ تبریز از بابت اتهام اخلال در نظام و آسایش عمومی به تحمل ۱ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق با طول مدت تعلیق ۱ ساله محکوم شد. این فعال ملی مدنی همچنین به تهیه اقلام بهداشتی معال مبلغ ۱۰ میلیون تومان برای افراد نیازمند محکوم شد. این حکم در مرحله بدوی صادر شده و قابلیت تجدیدنظرخواهی دارد. 

در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸, ایوب شیری به همراه برادرش داوود شیری, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات تبریز به ترتیب به محل کار این شهروندان و سپس منازل مسکونی این افراد پس از تفتیش محل کسب و منازل و ضبط لوازم شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند. 

در تاریخ  ۷ اسفند ماه ۱۳۹۸, پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام ایوب شیری به همراه برادرش داوود شیری, ناصر خلوصی و محمد محمودی, با تودیع قرارهای وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی و ابلاغ حکم قطعی دادگاه از زندان مرکزی تبریز آزاد شدند. 

 بازداشت این فعالان ملی مدنی در حالی صورت گرفته که در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۸, “عابدین خرم”, فرمانده سپاه عاشورای تبریز, از بازداشت دستکم ۳۰ نفر از شهروندان فقط در تبریز در جریان این دور از تجمعات اعتراضی خبر داده بود و از این افراد با عنوان اغتشاش گر و افرادی که در این تظاهرات اعتراضی درگیری فیزیکی ایجاد کرده بودند یاد کرده بود. اعلام این تعداد از سوی این مقام امنیتی فقط در یک شهرستان با در نظر گرفتن وسعت جمعیت در شهرهای شمال غرب کشور می تواند تعداد شهروندان بازداشت شده در این مناطق را بیش از این تعداد نشان دهد. 

در تاریخ ۹ آذر ماه ۱۳۹۸, براساس ادعای ”حسین عبدی”, فرمانده انتظامی استان آذربایجان شرقی؛ در جریان برگزاری تظاهرات اعتراضی که در اعتراض به افزایش قیمت بنزین برگزار شد به ادعای وی ۷۰ نفر از شهروندان ساکن تبریز که از آنها با عنوان “اخلال گران نظم و امنیت عمومی و اغتشاشگر” یاد کرد و در ادامه ادعای خود دلیل بازداشت این شهروندان را اقداماتی از قبیل “تخریب اموال عمومی”، “آتش زدن بانک‌ها” ذکر کردند. 

عبدی همچنین ادعا کرد؛ پس از انجام یکسری کارهای پلیسی و تخصصی ۴۸ نفر از عوامل اصلی و لیدرها و تعداد ۲۲ نفر از تخریب گران اماکن دولتی و عمومی شناسایی و طی چند عملیات جداگانه بازداشت و تحویل مراجع قضائی شدند.

استفاده مسئولان قضائی, حکومتی و امنیتی در جمهوری اسلامی از واژه “اغتشاش گر” و یا آشوبگر” و نسبت دادن آن به شهروندان معترض برای مطالبه حقوق شهروندیشان از جمله تکنیکهای آنها برای موجه نشان دادن گسترش سرکوب آزادی بیان و کشتار و رفتارهای قهرآمیز با شهروندان در کشور می باشد. همچنین تعداد افراد بازداشت شده که در این تجمعات اعتراضی از سوی ماموران امنیتی با رفتارهای قهرآمیز و خشن از سوی ماموران امنیتی بازداشت شدند به مراتب بیش از این اعدام و ارقام اعلام شده می باشد.

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی اسامی ۱۰ نفر از شهروندان بازداشت شده در شهرهای شمال غرب کشور در جریان تجمعات اخیر را احراز و اسامی آنها را اعلام کرده بود. 

حقوق بشر در ایران, از اولین روز این اعتراضات از طریق انتشار فیلمهای کوتاه دریافتی در کانال تلگرام و در قالب گزارشهای جداگانه ای خبری به تفسیر اخباری را از چگونگی روند این تجمعات اعتراضی مدنی در شهرهای مختلف کشور منتشر کرد. 

همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.

همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل, در جریان این تجمعات اعتراضی بیش از۳۰۰ نفر از شهروندان در شهرهای مختلف کشور در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیاری از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرها و مناطق گوناگون کشور توسط ماموران امنیتی و انتظامی در گزارش سازمان عفو بین الملل مورد تائید قرار گرفت. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

سرکوب فعالان ملی مدنی از مصادیق بارز آزادی بیان ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که در آنها به صراحت بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید بدون ملاحظات مرزی و به هر طریق ممکن را مورد تاکید قرار داده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد.

برچسب هاتجمعات اعتراضیصدور حکم حبستظاهرات اعتراضی شهروندان در ایرانحقوق شهروندی درایرانتظاهرات اعتراضیفعالان ترک آذربایجانیتظاهرات در اعتراض به گرانی بنزینتظاهرات اعتراضی در ایراناعتراضات آبان ماه سال ۱۳۹۸فعالان ترک اذربایجانیتظاهرات اعتراضی به گرانی بنزینتظاهرات اعتراضی آبان ماهتظاهرات آبان ماه سال ۱۳۹۸صدور احکام حبس تعزیریاعتراضات آبان آبان ماه سال ۱۳۹۸ایوب شیری فعال ملی مدنیاعتراضصدور حکم شلاقاعتراضات خیابانی شهروندان در ایرانفعال آذربایجانیصدور حکم حبس تعزیریصدور حکم حبس تعلیقیاعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸سرکوب تجمعات اعتراضی در ایراناعتراض به گرانی بنزین در ایرانحبس تعزیری زندانیان سیاسیبازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸جانباختگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ماه سال ۱۳۹۸اعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸اعتراضات آبان در سال ۱۳۹۸شعبه 102 دادگاه کیفری 2 تبریزحبس تعزیریسرکوب شهروندان در ایرانسرکوب تجمعات اعتراضیفعال ترک آذربایچانیفعالان ترک آذبایجانی در ایرانآبان ماه۱۳۹۸آبان۱۳۹۸فعالان آذربایجانی در ایرانفعالان ترک زبان در ایراناعتراضات آبان ۱۳۹۸آبان ماه 1398صدورحکم حبس تعزیریاجرای حبس تعزیریفعال ملی مدنی ایوب شیریدادگاه کیفری 2 تبریزدادگاه کیفریسرکوب شهروندانسرکوب تجمعات مسالمت آمیز در ایرانفعال ترک اذریفعالان ملی مدنیفعالان ترک آذریآبانماه ۱۳۹۸آبان ماه ۱۳۹۸آبان 1398تظاهرات اعتراضتظاهرات آبان ۱۳۹۸دادگاه کیفری۲فعالان ملی مدنی در جمهوری اسلامیتظاهرات آبانماه سال ۱۳۹۸اعتراضات ابانصدور حکمفعال ترک آذریسرکوب فعالان مدنی در ایرانفعال ترک آذربایجانیفعال ترک آذربایجانفعالان ترک آذربایجانی در ایراناعتراضات گرانی بنزینآبانماه۱۳۹۸فعالان آذربایجانیفعال ترک آذربایجانی در ایرانتظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸آبانماه سال ۱۳۹۸صدور حکم شلاق تعلیقیاعتراضات آبان 1398تظاهرات اعتراض آمیزحقوق شهروندی در ایرانصدور حبس تعزیریدادگاه کیفری ۲فعالان ترک در ایرانایوب شیریآبان ۱۳۹۸هویت کشته شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸فعال ترک آذری در ایرانجان باختگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸بازداشتشدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸تظاهرات آبان ماه سالبازداشت شدگان اعتراضات آبانماه سال ۱۳۹۸اعتراضات آبان ماه 1398حبس تعلیقیاعتراضات شهروندان در ایرانمحکومیت به حبس تعزیریفعالان مدنی در ایرانفعالان ملی مدنی در ایراناجرای حکم حبس تعزیریتظاهرات آبان مان ۱۳۹۸کشته شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸آبان ماه سال ۱۳۹۸تظاهرات اعتراضی آبان ماه ۱۳۹۸آبانماه سالتظاهرات اعتراضی آبانماه ۳۹۸بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماهآزادی پس از اتمام حبس تعزیریایوب شیری فعال ترکنقض حقوق بشر در ایرانتجمعات اعتراضی در ایرانفعالان ترکدادگاه کیفری دوصدور حکم شلاق در ایرانفعالان ترک آذری در ایرانتظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸ در ایرانتجمعات اعتراضات آبان۱۳۹۸اعتراض به گرانی بنزینتظاهرات اعتراضی آبان ۱۳۹۸اعتراضات سراسری آبان ماه ۱۳۹۸اعتراضات آبانفعالان مدنی در جمهوری اسلامیصدور حکم حبس تعزیر یایوب شیری فعال آذربایجانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading