چهارشنبه , ۲۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, می 15

بازداشت دستکم ۷ تَن از شهروندان توسط نیروهای امنیتی

0
457

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲۹مهر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در تهران، ساری، کرج، رباط کریم، دستکم ۷ تن از شهروندان را بازداشت کردند.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، ماندانا نعمتی، مادر ماندانا نعمتی، بنیامین نوری، پویا مظلومی، علی طالبی زیدی، هومن حمیدی و بهنام چگینی، توسط نیروهای امنیتی در استان‌های تهران، استان‌البرز، مازندران بازداشت شدند.‌

یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفت:”روز سه شنبه ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۱، ماندانا نعمتی و مادر وی (هویت نامشخص)، در خصوص اعتراضات سراسری بازداشت شدند. علت بازداشت ماندانا نعمتی، دانش آموز پایه یازدهم در مدرسه فرقانی کرج، شعارنویسی بر روی تخته سیاه کلاس درس بوده است. همزمان با مراجعه ماندانا‌ نعمتی به مدرسه ماموران نیروی انتظامی ماندانا و مادرش را بازداشت کردند. علیرغم گذشت ۹ روز از تاریخ بازداشت از مکان نگهداری، اتهامات و وضعیت این مادر و فرزند اطلاعی در دست نیست.”

اما یک‌ منبع مطلع نیز به حقوق بشر در ایران گفت:”روز دوشنبه ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۱، بنیامین نوری، اهل رباط کریم، فعال فضای مجازی، به اتهام انتشار مطالبی در صفحه اینستاگرام شخصی خود در فضای مجازی، ساعت ۶ عصر در می یورش ۶ تن از ماموران امنیتی به پاساژ میلاد قائم بازداشت شد.‌ ماموران هنگام‌بازداشت بنیامین، مغازه وی را تفتیش کردند و برخی وسائل شخصی از قبیل کامیپوتر و گوشی تلفن همراه وی را توقیف کردند. از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.‌”

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، پویا مظلومی، دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی و تفهیم اتهام به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین منتقل شده است.

یک منبع مطلع ضمن اعلام این خبر به حقوق بشر در ایران گفت:”تقریبا ۳هفته گذشته پویا بازداشت شده و کماکان در بند ۲۴۱ زندان اوین تحت بازجویی است.”

همچنین، روز پنجشنبه ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۱، هومن حمیدی، متولد: ۱۳۷۴، ساکن‌تهران، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در این‌ شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.

یک‌منبع مطلع در تشریح وضعیت هومن حمیدی به حقوق بشر در ايران گفت:”ماموران امنیتی هومن حمیدی را پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل کردند و از وضعیت و مکان نگهداری او اطلاعی در دست نیست. حتی خانواده وی به دادسرای زندان اوین به دفعات مراجعه کردند اما پاسخ درستی به آنها ندادند.”

اما در اخباری دیگر، شورای صنفی دانشگاههای کشور اعلام کرد؛ روز سه شنبه ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۱، بهنام چگینی، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد در رشته مکانیک در دانشگاه علم و صنعت‌ تهران، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در شهر اراک مرکز استان مرکزی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. تا این لحظه از مکان نگهداری، ارگان بازداشت کننده و مکان نگهداری بهنام‌ چگینی اطلاعی در دسترس نیست.

همچنین، روز یکشنبه ۳ مهر ماه ۱۴۰۱، علی طالبی زیدی، دانشجوی سال سوم رشته مکانیک در دانشگاه ساری مرکز استان مازندران، در جریان برگزاری تجمع اعتراضی در شهر ساری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. علیرغم گذشت ۲۶ روز از تاریخ بازداشت علی طالبی زیدی از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل و تماس و ملاقات با خانواده خود محروم است.

پس از انتشار اخبار مرتبط با جان باختن مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز از توابع استان کردستان که پس از سفر به تهران و بازداشت توسط پلیس امنیت اخلاقی (گشت ارشاد) و انتقال وی به بازداشتگاه و سپس جان باختن وی که با ابهامات بسیاری همراه بود اعتراضات گسترده ای از استان کردستان شکل گرفت و در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، مقابله نیروهای امنیتی برای سرکوب این‌ اعتراضات خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شده بود.

حقوق بشر در ایران، با توجه به برگزاری این دور از اعتراضات سراسری بصورت روزانه و با انتشار گزارشاتی برگزاری این دور از اعتراضات در روزهای،  سوم،   چهارم،   پنجم،   ششم،   هفتم،   هشتم ، نهم،  دهم،  یازدهم،  دوازدهم،  سیزدهم،  چهاردهم،  پانزدهم، شانزدهم، هفدهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم، بیست و یکم وبیست و دوم این تجمعات اعتراضی را پوشش خبری داده است.

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو سازی ارگانهای امنیتی ناقض ماده۱۹اعلامیه جهانی حقوق بشر و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هااستان مازندرانبازداشت دانشجویان دانشگاه تهرانشهرساریتظاهرات شهریور۱۴۰۱سرکوب اعتراضات در سال ۱۴۰۱دانشگاه ساریسرکوب اعتراضات مهر ماه در سال ۱۴۰۱حقوق بشررباط کریمبازداشت بیخبریبازداشت و سرکوب آزادی بیانشهر ساریتظاهرات شهریور ماه ۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهرات شهریور ماه ۱۴۰۱بهنام چگینیرشته مکانیکفضای مجازینقض حقوق شهروندیسرکوب آزادی بیانسرکوب آزادی بیان و اندیشهاعتراضات شهریور ۱۴۰۱اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ساری مازندرانهومن حمیدیمهندسی مکانیکتهراننقض حقوق بشر در ایرانبازداشت بلاتکلیفیاحضار و بازداشت دانشجویاناعتراضات شهریور۱۴۰۱تظاهرات اعتراضی شهریور۱۴۰۱بازداشت دانشجویان،علی طالبی زیدیبلاتکلیفیکرجفعال فضای مجازی در ایراناعتراضات سراسری شهریور۱۴۰۱اعتراضات ۱۴۰۱بازداشت دانشجویان معترضپویا مظلومیحقوق بشر در ایرانساریدانشگاه علم و صنعتبازداشت دانشجویان دانشگاه خوارزمیاعتراضات سراسری شهریور ماه ۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهرات شهریور۱۴۰۱سرکوب اعتراضات شهریورماه در سال ۱۴۰۱پویامظلومیاستان البرزبازداشت دانشجویانشهرستان رباط کریمحقوق بشر،شهریور ماه ۱۴۰۱بازداشت دانشجویان ایرانکرج استان البرزبنیامین نوریحقوق شهروندیبازداشت دانشجویان در ایراندانشگاه مازندراننقض حقوق بشر،شهریور ۱۴۰۱سرکوب اعتراضات شهریور ماه در سال ۱۴۰۱مهرماه۱۴۰۱ماندانا نعمتی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading