یک شنبه , ۰۶ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 26

بازداشت چهار تن از شهروندان توسط نیروهای امنیتی

0
875

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۸مهرماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در سنندج، اشنویه و اسلام آباد غرب، چهار تن از شهروندان را بازداشت کردند .

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، طی روزهای اخیر، آرمان نوری زاد، عباس هاشم پور، سیدمحمدکرم زمانی و رضا رمضانی، شهروندان ساکن استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.‌

براساس این گزارش، روز پنجشنبه ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، آرمان نوری زاد، ساکن سنندج مرکز استان کردستان و کارگر فصلی در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

همچنین، طی روزهای اخیر، عباس هاشم پور، ساکن اشنویه از توابع استان آذربایجان غربی و فعال محیط زیست، توسط یکی از ارگانهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

در ادامه، روز سه شنبه ۵ مهر ماه ۱۴۰۱، سیدمحمد کرم زمانی، ساکن بیجار از توابع استان کردستان، معلم و فعال صنفی فرهنگیان، پس از احضار تلفنی به اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه این ارگان امنیتی به شهر سنندج مرکز استان کردستان منتقل شد.

روز دوشنبه ۴ مهر ماه ۱۴۰۱، رضا رمضانی، فرزند: اسفندیار، اهل شهرستان اسلام آباد غرب از توابع استان کرمانشاه، توسط یکی از ارگانهای امنیتی در شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

رضا رمضانی، پیستر هم در تاریخ ۱۰ تیر ماه ۱۳۹۹، توسط ماموران اداره اطلاعات سپاه در شهرستان اسلام آباد غرب بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه از زندان دیزل آباد کرمانشاه آزاد شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل احضار و بازداشت این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست اما با توجه به گیترش اعتراضات سراسری در ایران فضای سرکوب و ارعاب بیش از پیش افزایش پیدا کرده است.

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هااحزاب کرد ایراناحزاب کرداحزاب کرد مسلحسرکوب معلمان در جمهوری اسلامیهمکاری با احزاب کرد مخالف نظامجامعه معلمان ایران،سیدمحمد زمانیکردستانسرکوب فرهنگیان ایرانفرهنگیاناحزاب کرد مخالف نطاماقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با احزاب کرد مخالف نظامجامعه فرهنگیان ایران،آرمان نوری زادنیروهای امنیتیهمکاری با احزاب کوردسرکوب معلمان ایرانمعلمانعباس هاشم پورجامعه معلمان در ایراننقض حقوق بشر در ایران،فرهنگیان‌ایرانمعلمهمکاری با احزاب کوردیکردستان احزاب کوردیاحزاب کورد مخالفبازجوئی در بازداشتگاههمکاری با احزاب کورد مخالف جمهوری اسلامینقض حقوق بشر،پرونده سازیبازداشت بیخبریاحزاب کرد مخالف نظامسرکوب معلمانهمکاری با احزاب کورد مخالف نظامرضا رمضانیبازداشت بی خبریحقوق بشربازداشت شهروندانسرکوب معلمان در ایراناحزاب کردمخالف نظاماحزاب کرد مخالفبازداشت و سرکوب آزادی بیاناحزاب کورد مخالف جمهوری اسلامیسیدمحمدکرم زمانیبازداشتسرکوب شهروندانفرهنگیحقوق بشر ایرانجامعه فرهنگیان ایراناحزاب کرد سیاسی در ایرانجامعه فرهنگیان در ایرانسید محمدکرم زمانکرمانشاهآذربایجان غربیمعلمان ایراناحزاب کورد مخالف نظامجامعه معلمان ایرانهمکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظامحقوق بشر در ایران،محمدکرم زمانی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading