یک شنبه , ۰۶ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 26

پیکر علیرضا شیرمحمدعلی, زندانی سیاسی به قتل رسیده دفن شد / فیلم / عکس

0
1658

پیکرعلیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ که دو روز پیش از سوی ۲ نفر از زندانیان جرائم قتل عمد و مواد مخدر با چاقو مورد حمله قرار گرفت و پس پارگی شاهرگ و روده به قتل رسید روز جاری به خاک سپرده شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۸, پیکرعلیرضا شیرمحمدعلی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۱ سالن ۱۱ زندان تهران بزرگ در قطعه ۳۲۴ ردیف ۷۹ واقع در بهشت زهرا در تهران به خاک سپرده شد. این زندانی سیاسی ۲ روز پیش  بوسیله ۲ متهم به جرائم غیرسیاسی که به دلیل عدم رعایت اصل تفکیک جرائم در میان زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ نگهداری می شوند با چاقو مورد حمله قرار گرفت و به قتل رسید. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران پیرامون ۲ زندانی که علیرضا شیرمحمدعلی را به قتل رساندند گفت؛ “محمدرضا خلیل زاده” متهم به “حمل و نگهداری موادمخدر” و “حمیدرضا شجاع زاده” متهم به قتل عمد و محکوم به اعدام در سلول دربسته نگهداری می‌شدند و در شب حادثه افسر نگهبان تیپ ۱ اندرزگاه ۱۱ زندان تهران بزرگ درب سلول آنها را به دلیلی نامعلوم باز نگه داشته بود و آنها با کشاندن علیرضا شیرمحمدعلی به داخل سلول و قفل کردن درب از داخل دست‌کم ۴ ضربه به گردن و شاهرگ و بیش از ۲ ضربه که یکی پائین قلب و دیگری دقیقا روی قلب و بقیه ضربات چاقو « تیزی» به شکم وارد شده که باعث پارگی روده و سایر قستمهای حساس و حیاتی بدن علیرضا شیرمحمدعلی شد و باعث فوت این زندانی سیاسی گردید. 

لازم به ذکر است علیرضا شیرمحمدعلی, زندانی سیاسی, در حدود ساعت هشت و بیست دقیقه شامگاه دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸, توسط ۲ نفر از زندانیان جرائم خطرناک و غیرمرتبط با زندانیان سیاسی بنامهای “محمدرضا خلیل زاده” متهم به “حمل و نگهداری موادمخدر” و “حمیدرضا شجاع زاده” متهم به قتل عمد و محکوم به اعدام که در بند زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ نگهداری میشند این زندانی سیاسی را با چاقو مورد حمله قرار دادند و پس از وارد آوردن چاقو به شاهرگ و شکم علیرضا شیرمحمدعلی, این زندانی سیاسی را به شدت مورد آسیب قرار دادند. 

علیرضا شیرمحمدعلی ۲۱ ساله و اهل محله نازی آباد تهران در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۳۹۷ به دلیل فعالیت در فضای مجازی بازداشت و از بابت اتهامات “توهین به روح الله خمینی”، “توهین به رهبری”, “توهین به مقدسات” و “تبلیغ علیه نظام” به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

جلسه دادگاه تجدید نظرعلیرضا شیرمحمدعلی نیز در تاریخ ۱۸ تیرماه ۱۳۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران برگزار خواهد شد. این جلسه دادگاه پیش از این در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۸  پس از اخذ مهلت وکیل جهت مطالعه پرونده به روزهای آتی موکول شده بود.

علیرضا شیرمحمدی در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ در اعتراض به  آنچه که وضعیت بسیار بد و نامناسب نگهداری زندانیان در زندان تهران بزرگ بود با هدف انتقال به زندان اوین دست به  اعتصاب غذای اعتراضی زده بود.  

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۱۳ فروردین ۱۳۹۸, با انتشار یک فایل صوتی از علیرضا شیرمحمدعلی در حالی که این زندانی سیاسی از تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ در اعتراض به وضعیت نامناسب نگهداری و نبود امکانات کافی و نامساعد بودن شرایط اقامتی در زندان تهران بزرگ دست به اعتصاب غذا زده بود در حالی که بیستمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود را پشت سر گذاشته بود از وضعیت این زندانی سیاسی اطلاع رسانی کرده بود. 

این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ در پی وعده از سوی نماینده دادستان که به زندان تهران بزرگ رفته بود بعد از ۳۴ روز به اعتصاب غذای اعتراضی خود پایان داده بود. 

زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای ایران با کلکسیونی از  موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئاله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد. از سوی دیگر عدم رعایت اصل تفکیک جرائم که باعث بروز درگیری و زد و خورد بین زندانیان می شود از سوی مسئولان زندانها بعنوان یک اهرم فشار در جهت سرکوب بیشتر و شکنجه زندانیان سیاسی و عقیدتی استفاده می شود. 

این نمایش پرده‌ای نیاز به جاوااسکریپت دارد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading