جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

بازداشت دو شهروند ساکن مریوان و میرجاوه توسط نیروهای امنیتی

0
476

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۱مهر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرستان مریوان از توابع استان کردستان و شهرستان میرجاوه از توابع سیستان و بلوچستان، دو شهروند را بازداشت کردند.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از حال وش، روز شنبه ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۱، محمدنور ریگی(جریزهی)، متولد: ۱۳۷۳، فرزند: ابراهیم، ساکن شهرستان میرجاوه از توابع استان سیستان و بلوچستان، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

براساس این گزارش، علت بازداشت این شهروند ساکن میرجاوه، مشارکت وی در اعتراضات سراسری که در تاریخ ۸ مهر ماه ۱۴۰۱، در این شهرستان برگزار شده بود عنوان شده است.‌

همچنین، وبسایت کُردپا اعلام کرد؛ روز پنجشنبه ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۱، محمد نجاری، ساکن شهرستان مریوان از توابع استان کردستان، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، ار علت بازداشت، ارگان بازداشت کننده و مکان نگهداری محمد نجاری اطلاعی در دست نیست.

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، مقابله با سرکوب مرگبار اعتراضات به جانباختن مهسا امینی را نیازمند اقدام فوری جهانی دانست.

حقوق بشر در ایران، با توجه به برگزاری این دور از اعتراضات سراسری بصورت روزانه و با انتشار گزارشاتی برگزاری این دور از اعتراضات در روزهای،  سوم،   چهارم،   پنجم،   ششم،   هفتم،   هشتم ، نهم،  دهم،  یازدهم،  دوازدهم،  سیزدهم،  چهاردهم،  پانزدهم، شانزدهم، هفدهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم، بیست و یکم وبیست دوم این تجمعات اعتراضی را پوشش خبری داده است.

سرکوب آزادی بیان، عقیده و اندیشه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.

برچسب هاشهرستان مریوانسرکوب شهروندان کرد در ایراناحزاب کرد مخالف نظاماستان سیستان بلوچستانشهرمریوانمحمدنورریگیبازداشت شهروندان کردسرکوب شهروندان کورد ایرانشهرستان میرجاوهبازداشت بلاتکلیفمحمد نورریگیسرکوب شهروندان کورد در ایرانکردسرکوب شهروندان بلوچ در ایرانبازداشت شهروندان بلوچسیستان بلوچستانمحمد نور ریگیکورداحزاب کرد مخالفاداره اطلاعات شهرستان مریوانکوردستان در ایرانمرز میرجاوهمریوانهمکاری با احزاب کوردسرکوب شهروندان بلوچفرمانده نیروی انتظامی استان کردستانسرکوب شهروندان بلوچ در جمهوری اسلامیمحمدنجاریجریزهیبلوچکوردستانسرکوب شهروندان کوردسرکوب شهروندان کرد در جمهوری اسلامیسرکوب شهروندان کرد ایرانمحمدنجارمحمدنورجریزهیسیستان و بلوچستانهمکاری با احزاب کوردیسرکوب شهروندان کردبازداشت شهروندان کوردمرکز استان کردستانمحمد نجاریمحمدنور جریزهی ریگیکردستانفناوریکردستان احزاب کوردیمیرجاوهشهر مریوانمحمد نجار

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading